Tippek az évkezdéshez

Az első és legfontosabb dolog: járj be az előadásokra!

Ha nem Te, akkor ismerősöd, barátod, aki el tudja mondani, hogy mi volt az órákon. Nem szükséges mindent leírnod, elég a lényeget kiszúrni, hiszen tudjuk, hogy óriási érték az évfolyamon az ügyesen és gyorsan jegyzetelő hallgatótárs.

 tanulas640-620x360

Olvass és memorizálj!

Érdemes a Moodle oldalról letölteni az adott előadás fóliáit, hiszen ha nem is tanulod meg, csak olvasod és értelmezed, könnyebben megy a fejedbe! Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne csak a vizsgaidőszakban kapd elő a jegyzeteket, hanem a szorgalmi időszakban is szakíts erre időt!

 

Folyamatosan készülj!

A szemináriumi feladatokat érdemes többször megcsinálni, majd új feladatokat megoldani! Ha esetleg nem értesz valamit, kérdezd meg tanárod vagy hallgatótársad!

 

Tartsd be a határidőket!

Számos beadandó, kiselőadás, ZH vár rád, így érdemes időrendi sorrendben összeírni ezek határidőit, hogy ne az utolsó napon kelljen mindent megcsinálni!

 

Kérdezz, informálódj!

A mai világban kapcsolatok nélkül nem lehet érvényesülni! Sokszor lehet hallani ezt a mondatot és bármennyire unalmas, de való igaz! Ezért azt tudom tanácsolni, főleg az elsőéves hallgatóknak, hogy merjenek kérdezni az órán, a TO-n, HÖK-ön, felsőbb éves hallgatóktól! Informálódjatok a különböző infóesteken!

 

Mozogj és étkezz egészségesen!

Ahogy a mondás is tartja: ép testben ép lélek! Aki rendszeresen mozog, az jobban is teljesít az élet minden területén és a tanulásban is! Kiváló sportolási lehetőségek közül választhatsz, ráadásul nem kell elkötelezned magad egy sportág mellett, akár hetente kipróbálhatsz egy új mozgásformát.

 

Művelődj!

Ha úgy érzed, hogy kell egy kis kikapcsolódás, válassz az egyetem és a város nyújtotta kulturális programok közül! A Közművelődési Titkárság kimondottan az egyetemista réteg számára szervez eseményeket, a város pedig kiállításokkal, színházi darabokkal, zenei rendezvényekkel színesíti meg mindennapjaid. Hidd el, a tudás mellett a műveltség is fontos erény!

Fotó: Internet