Tudod hol van Baja?

Az országos fesztiváldömpinghez Baja is csatlakozott, ugyanis beindult az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT! Szerda délelőtt kezdett szállingózni a tömeg a Petőfi szigetre. A nulladik nap résztvevői ébredeztek, míg a frissen érkezettek sátrat vertek. A rettenetes hőség miatt már sokan délben nekiálltak sörözni, de az estéhez képest még viszonylagos nyugodtság jellemezte a szigetet. Délutáni programnak kiváló volt a Dumaszínház szerdai felelőse, Kőhalmi Zoltán, aki mint mindig, most is mosolyt csalt az emberek arcára. A Red Bull sátorban üldögélős, iszogatós, az estére hangolódós program gyanánt meghallgattuk „Akkezdet Phiai” koncertet. Ha pedig már úgyis ott voltunk, maradtunk Irie Maffián is. Számunkra itt kezdett igazán beindulni a hangulat.

tancphpAz este legnagyobb koncertje – azt hiszem – az Omega volt. Igazán megtisztelve érezhette magát a fesztivál közönsége, ugyanis több, mint egy éve nem lépett fel a negyvenhét éve alakult együttes, és elmondásuk szerint nem is lesz egyhamar megint ilyen koncert. Slágereikre több korosztály tombolt és énekelt együtt.

Tibi bácsi minden este fellép retro-packjával a Jäger sátorban. Az érdeklődés már az első nap is nagy volt, hiszen  a külföldi és a magyar közismert buli zenék teljes skáláját hozta magával, nem beszélve a pontos labdákról. Úgy látszik ezt a fiatalok sosem fogják megunni.

lobogahajphpFellépett még többek között az Ossian, a Heaven Street Seven, az Animal Cannibals, a Magashegyi Underground, és a Kaukázus is, amikbe bele-bele hallgattunk. Az elektronikus zenék kedvelői a Roxy dj-k közül Smiths-re tombolhattak tegnap. Nagy kedvencem a tavalyihoz hasonlóan idén is a Kozel sátor, ahol folyamatos karaoke szórakoztatja a fesztiválozókat (nagyobb kihívásként csehül karaoke). A még vállalkozóbb kedvűek részt vehetnek kecskeszakáll-, kecsketánc- és mekegőversenyen, illetve kecskerobikon is. Ha jobban bemelegszünk, lehet mi is benevezünk valamelyikre!