Vége VEN!

Sikerült! Túléltük és már hiányzik. A csapatok elfáradtak de még talán a hallgatók és az összes vendég is. A mai napon a csapatkocsmákban csak Dj-k zenéi szórakoztatták a közönséget. A nagyszínpadon lévő programok voltak a mai főattrakciók.

Az első koncert még világosban, “matiné” időpontban volt látható és hallható. A veszprémi Hősök rap formáció előadta a legpörgősebbet, a legjobbat, és nehezen bár, de sikerült közönséget toborozniuk a színpad elé. Természetesen ez nem az ő zenéjüket minősíti. A következő fellépő a Machine Mouse volt. Már tévéből ismerhettük, tudtunk mire számítsunk, és azt meg is kaptuk. Szerelmes, vidám dallamok rockos formába öltöztetve. Ez az együttes is megkűzdött a táncra perdülő közönségért, de a kitartó zenélés most is megtette a hatását. Talán még ez az időpont is túl korai volt. Az elkövetkező előadást a 30y nevű formáció szolgáltatta. Az ő időpontjuk, és talán az ő hírnevűk már elég nagy tömeget mozgatott meg. Sajnos a Korda család népszerűségét nem lehet űberelni. Talán az este tetőpontjának nevezhető, a 2009-es VEN utolsó nagyszínpadi koncertje. Nekik majdnem sikerült ringbe szállni Gyuri bácsival és kedves feleségével. A legendás, megkérdőjelezhetetlenül őrült és kellően formabontó Beatrice, Nagy Feróval az élen egy igazi 8 óra munkás, de inkább pihenéses koncertet adtak elő. Megkaptuk és szívesen fogyasztottuk az idei egyetemi napokat. Megkérdezéseim által kiderült, hogy az utolsó nap közönsége már kisebb arányban volt itteni hallgató, és sokan voltak nem veszprémiek is.

Hálásak vagyunk a szervezőknek és a DiRH-nak, hogy ismét átélhettük. Köszönjük a mellékhelységek szolgáltatójának, a mentősegységnek akik mindig készen álltak. Az összes hallgatólánynak és hallgatófiúnak is hálával tartozunk mert ők segítettek, megcsinálták, de leginkább hatalmasat buliztak. Gratulálunk Bakfitty Jankónak és csapatának, igazán megdolgoztak a sikerért, de a többi csapat is csodát alkotott. A VENnek vége van, de nem felejtjük, mert VEN van volt lesz!

Moran-Villota Iván