VEN 2011, CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN

Közeledünk a VEN végéhez, ami a fáradó VENpolgárokon is látszik. Csütörtökön, mintha már mindenki lassabban mozgott és ven__01gondolkozott volna. Még a napocska sem aranyozta be arcunkat, inkább elbújt az esőfelhők mögé; talán ennek is betudhatjuk a gyűszűnyit letargikusabb hangulatot.

Az Inverz Egyetemen lassan, de biztosan összegyűltek az előadó csapatok. Ates bohóc még gyorsan veszített egy playstation 3 játékban, majd ő is elfoglalta helyét.

Elsőként a Termelő SzöVENkezet Maffiabölcsi címen futó előadását hallhattuk. A kifejezés egyfajta képzést takar általános iskolától az egyetemig, amelyben a gengszterré válás hogyanját sajátíthatják el az arra vállalkozók. Az előadás a három képzési szint alapján volt kifejtve. Elárulták, a BSc a bevezetés a szeszcsempészetbe, az MSc a Maffia Science és a PHD a Phinished Don rövidítése.

Utána következett a HeaVEN: A Mű története, avagy miért is van Műmen. Aznap is „tanultunk” valamit: a mű régen főnévként volt használandó, ugyanis létezett nevű állatfaj, csak kiirtották. Ez alapján beszélhetünk műbőrről, műanyagról, műhelyről, műkincsről, műalkotásról, a Művészetek Palotájáról, műsorújságról, műSorról vagy épp műmellről. Kifejtették még például, hogy a Műegyetem is a mű állatkára vezethető vissza: ők a Műegyetemre jártak, mi pedig az igazira. 🙂

A MouVEN Rouge csapat előadását Zsumi tartotta Gentlemen, avagy a férfi is ember? címen. Abszolút növelte az előadásven__02 sikerét, hogy az összes számbavett pontot képekkel is szemléltette, amelyeken az ott jelenlévő fiúk, főként rektorjelöltek szerepeltek. Olyan általános igazságok hangzottak el, mint például, hogy a fiúk többsége egy szimpla nátha esetén is meg akar halni, vagy mentőt akar hívni. Ezután felfedeztük a női tulajdonságokat a férfiakban, majd Zsumi összegezte előadását; olyan jelzőkkel illette a férfiakat, mint a rendetlen, egoista, okos, telhetetlen, lusta, szexista, de a lényeg: imádjuk őket. 🙂

Negyedikként a VEN Cirkusz állt színpadra, akik az elméleti előadás helyett inkább a gyakorlatban jeleskedtek. Különböző játékos feladatokat tűztek ki egy-egy embernek. A közönség soraiban néhányan nekiláttak a papírhajtogatásnak, pontosan nyolcszor kellett félbehajtani egy papírlapot. Eközben a mi Gerink egy bontatlan pezsgősüvegből próbált inni, anélkül, hogy felbontaná, Szityu egy ezrest próbáld kihúzni egy felfordított sörösüveg alól, Vinyó szörpöt cserélt olajjal egyéb edények segítsége nélkül, zsűrielnökünk cipőfűzőt csomózott, Neti pedig egy tányér szörpöt próbált áttenni egy pohárba, egy doboz gyufa segítségével. A feladatokat többé-kevésbé jól oldották meg, ki barátja, ki pedig az ötletgazdák segítségével. A feladatok egy részében a döntő szerepet a fizika játszotta, így például a bónuszban is, amit már a csapat két tagja mutatott be.

Végül BatVEN, Joker és Macskanő a Kulisszatitkok rejtelmeibe vezetett be minket hármójukkal kapcsolatban. Kiderült, hogyven__03 Batven egyidős az emberiséggel, amit az első világháború, illetve Kennedy idejéből való képekkel is alátámasztottak (jó barátjuk, photoshop vagy google segítségével); továbbá, hogy Joker miért is lett olyan antiszociális, és ennek ellenére miért vigyorog 0-24; vagy Macskanő szerelmi életét BatVEN előtt. A latexipar felvirágoztatói BatVEN és élettársa – erre a tényre alapozva hallhattuk Jokertől a Latex versikét, amely az előadások zárásaképp feldobta a hangulatot.

Ezután hivatalosak lettünk egy tál paprikás krumplira a BatVEN csapat által, amit a kortesprogramok előtt már elkezdtek készíteni. Ezalatt a VEN Cirkusz termében Illésfalvi Iván előadásában egy bohókás, egyszemélyes, gitározós-éneklős, olykor megőrülős koncertet, őt idézve „afféle kocsmahangulatú koncertet” hallhattunk és élvezhettünk a maga sajátos stílusában. Lassacskán elkezdődött a kortesprogram is, ami ezúttal kevésbé volt nyomon követhető a kívülállók számára. A csapatkocsmákat végigjárva kellett pálinkát kóstolni, torpedózni, lufit fújni, diákrektor jelöltet festeni, vagy egy lábon ugrálni. Eközben a BatVEN csapata kínálgatta a denevér formájú linzersüteményeit, ami nálam aznap vitte a prímet. A Fotókör a VEN Cirkuszban zsíros kenyeret is osztogatott, némi kreatív pirospaprika szórással. Az elhúzódó feladatok után még egy sör és a már említett paprikás krumpli fért bele és kezdődtek is a főműsorok.

Tóth Patrícia Flóra