VEN – csütörtök délutáni programok!

Mesélek egy kicsit a csütörtök délutáni programokról, hátha lemaradtatok róla!

1 órától Nemzetközi piknik volt a cserediákokkal. Bárki csatlakozhatott hozzájuk, de megfigyelőként is élvezni lehetett a programot. Többek között megtanultak közösen egy olasz dalt, magyar népzenére táncoltak (itt a semmiből megjelent egy kisebbfajta cigányzenekar), majd twistereztek. Akinek túl sok volt a pörgés, csatlakozhatott az erasmusosok mellett letelepedő Vízipipa-találkozó tagjaihoz is.
A Tudomány a kocsmában a Mérnöki Karral programot csak 3-kor kezdték, és a helyszín is változott: az érdeklődők Dr. Gelencsér András vezetésével átvonultak a VÉKA Detox Lounge-ba.
A Pannon Egyetem Fényképészköre Mini Fotós Viadalt szervezett a VEN területén. A vállalkozó szellemű fotósok (vagy bárki, akinél bármilyen, fotó készítésére alkalmas eszköz volt) öt témában kattintgattak: Én a VEN-en, A VEN arca, A VEN színei, A XXIV. VEN és Alkonyattól pirkad. A motiváció azon kívül, hogy a legjobban sikerült képek helyet kapnak a VEN fotókiállításon, szépen és erősen díszített zsíros kenyér és egy liter vodka volt (persze, utóbbit csak a legjobb sorozat készítője kapja majd meg). A képeket egyébként a diákrektorjelöltek zsűrizik, az egyediséget és a kreatív megoldásokat díjazzák. Ha tetszik a rendezvény, de lemaradtál róla, ne búsulj, hiszen május 5-én lesz a 3. Fotós Viadal Veszprémben, amelyre még május 2-ig jelentkezhetsz is!
Kortesprogramok is voltak ám, a VENted programjával indítottak. A Hazárd megyén keresztül programhoz kartonpapírokból épített pályákat alakítottak ki, minden csapatnak másikat. Ezeken kellett volna végigkocsikázni a távirányítós autókkal. A feladat csak többé-kevésbé sikerült, ezért sokan úgy döntöttek, gyakorolnak még: még egy óra múlva is száguldoztak a kisautók a teremben és később már kint is. Az InVENtors Nanolabora változatos feladatokat tartalmazott, mint például a kártyás, horgászós vagy a pohárból piramist építős játékok. Az Úttörők izgalmas (és a nézők számára abszolút vicces) Neptun-kód háborút rendeztek. A RapVEN programjában egy felfújható, cicafejű valamit (bocs, de nem tudom jobban leírni) kellett megszerezni.Végül a VENstern programja következett: Csúzli Surprise – Célozz, lőj, és rakd össze a csapatot! Káttyára esett a választás, neki kellett volna lecsúzliznia a dobozokat, de nem jött össze, ezért a fiúk Gery Starkot használták élő csúzlinak. Így már sikerült minden dobozt ledönteni, és elkezdhették összerakni a VENstern csapattagjainak képeit.