VEN csütörtök

Csütörtökön 14:25-kor kezdődött a VEN délutáni, szervezett programja, méghozzá az inverz egyetemi előadásokkal.

Elsőként a csapatoktól függetlenül hallhattunk egy előadást, melyen olyan információkat tudhattunk meg amelyek a VENciklopédiából kimaradtak. Az előadó az átlagos VEN polgár definiálásával kezdte az előadását, majd pedig a VEN-en felfedezhető embertípusok ismertetésével folytatta. Ezenkívül a jelenlévők megismerhették még a venuláció folyamatát is, azaz azt, hogy hogyan válik az átlagos, mindennapi ember igazi VEN polgárrá, minden év tavaszán. Az előadás zárása szerint a VEN dánul annyit tesz mint barát és ez valóban így is van és magában hordozza a VEN szellemét is, hiszen gyakorlatilag a VEN-re is barátkozni járunk. (Az, hogy ki mivel/kivel barátkozik, az persze megint más kérdés.)

A csapatok közül elsőként a Luck’n’Roll előadását hallgathatta meg a közönség, amelynek fő témája a zene volt. Az előadásban azt ecsetelték, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki igazán jó zenész és menő legyen. Kiderült, hogy szinte semmi, csak egy kis ész és találékonyság, talán még különösebb zenei tudás sem. Megismerhettük a tábortűzi zenélés, a blues, a rock&roll, a country, a latin zene és a kínai zene művelésének alap fortélyait, amelyek ismeretében minimális tudás mellett is mi lehetünk az este sztárjai, a csajok bálványai. Természetesen mindezt szigorúan viccesen, poénosan.

A második csapat amely előadást tartott a VENfoglalás volt. Ők elmesélték nekünk, hogy hogyan történt valójában a VENfoglalás. Az ő verziójuk szerint a jelöltek Levédiákból indultak útnak a kontinens minden irányába. Végleges letelepedési helyükből matematikai, kémiai, geometriai módszerek segítségével következtethetünk egyetemünk alapítására és az az előtti eseményekre. Megtudhattuk még, hogy a hetes egy nagyon fontos szám, hiszen manapság mindenhol ott van, mindent befolyásol, elég csak a VENfoglalók hét vezérére gondolnunk.

A VENfoglalás után a GyerekVENőrzők csapata következett. Ők szexuális felvilágosítást tartottak „gyerekeknek”, ismertették, hogy milyen dolgokat spórolhatunk meg, ha van barátnőnk, aki segít bizonyos ügyek elintézésében. Ezután megtudhattuk, hogy mit szeretnek és mit nem szeretnek ajándékba kapni a lányok és viccesen arra is kitértek, hogy mi a teendő egy esetleges lánnyal való találkozás esetén, ha csak a bizonyos lány és egy fiú van jelen.

Utolsó előttiként a HóVENtróger előadását hallgathatták a sátorba látogatók. Ők a párválasztásról beszéltek. Az előadás nagyon tanulságos volt, hiszen megtudtuk, hogy milyennek kell lennie egy igazi bajor nőnek/férfinak. A nőknek többek között tudniuk kell fát vágni, bajuszt pöndöríteni és nem mellékesen 17 korsó sört elvinni 1 kézben. A férfiakra lazább előírások vonatkoznak, nekik csak a fagyit kell szeretniük (találjátok ki miért), szeretniük kell focit nézni és tudniuk kell tehenet fejni is (persze nem a tehén és nem is a tej miatt). A bajor ideálok ismertetése után a párválasztás metódusára is kitértek a kedves HóVENtrógerék. A férfiaknak olyan nőt kell választani aki stramm, erős, férj választás esetén pedig a lényeg é alapfeltétel a hózentróger és a bajusz megléte. A hódítás legsikeresebb módja pedig az ének, a bók és a párzási tánc. Bár a nevükben benne van, az előadásuk cseppet sem volt tróger.

Végül, de nem utolsó sorban a HellÁSZ előadását hallgattuk meg. Ők képekkel fűszerezett görögös szóviccek tömkelegét zúdították a magát szénné röhögő közönségre. Voltak még kis vicces versikék és a görög geometria ismertetése sem maradhatott el. Ezután egy bónusz előadás következett, a csapat előadójának tolmácsolásában, melyben a forradalmian új bölcsészmérnöki szak tantervét ismertették a fesztiválozókkal.

Az előadások után szinte azonnal elkezdődtek a kortesprogramok. Bevallom, ekkora a többség már nagyon „boldog” volt, részben az előadások jó hangulata, részben a hostess lányoktól kapott ajándék csoki, részben pedig egyéb dolgok miatt.

A korábban bevált sorrendet követve elsőként a Luck’n’Roll aranyásó játékára került sor. Ásni nem kellett, bár ez elég nehéz is lett volna, ugyanis a zuhogó eső miatt a programot a party arénában rendezték meg. A csapat felállított egy egész penge kis akadálypályát. A jelöltek és kortesek feladata pedig az volt, hogy bekötött szemmel botorkálva megtalálják az aranytalléros zacskót tartó embert. A pályán persze voltak más emberek is, akikhez hozzáérve a kedves játékosnak nem volt mentsége, meg kell innia egy pohárral a zöld csapat specialitásából, a zöld sörből.

A HóVENtróger programját a csapat kocsmájában tartották. (Az eső rendületlenül esett tovább.) Az öt jelölt egy közös, ujjal történő kötélhúzással melegített be a második feladatra. A fő feladat egy bajusz visszaragasztása volt egy, a falon kifüggesztett, igazi bajor (nem Imre) arcot ábrázoló arcképre. Így egyszerűen hangzik, azonban bekötött szemmel nem volt az, higgyétek el, így a bajusz gyakran a nézők valamelyikén kötött ki.

Harmadikként a VENfoglalók következtek. Az általuk kitalált feladat eléggé morcos volt, hiszen a jelölteknek és korteseiknek egy jurtát kellett építeniük. Az építkezéshez egy csomó dolgot felhasználhattak, magukat is. Az eredmény egy eléggé érdekes, emberek által tartott építmény lett, ami a sok rábiggyesztett, össze illő dolog miatt szemtelenül jól nézett ki.

Az utolsó előttiek ezúttal a görögök (HellÁSZ) voltak, akik 5 próbájukat az öt csapat kocsmájában akarták megtartani. Viszont, közben elállt az eső, így az egyik próbát, a lándzsadobást a szabadban rendezték meg. A Próbák között szerepelt még egyébként trükkös kérdésekre való válaszolgatás és sok más egyéb is.

Az utolsók most a GyerekVENőrzők csapata volt. Ők is a saját kocsmájukban tartották a kortesprogramot. A korteseknek/jelölteknek bekötött szemmel, bal kézzel kellett rajzolniuk egy képet (igazi óvodás rajzot). Az utasításokat Balázskától, a csapat diákrektor jelöltjétől kapták. Rajzolniuk kellett házat, kutyát, fát, kerítést, stb.

A kortesprogramok után mindenki a nagysátorba sietett, ahol hamarosan kezdetét vette a Luck’n’roll fergeteges főműsora.