BeVENulás (kedd)

A hétfői Dörgedelemmel kezdetét vette a 2019-es VEN, kedd déltől pedig a hagyományos programok indultak, amely a bevonulással kezdődött. A már ismert négy csapat: a tVENties, a DzsuVENdzsi, a CsVENpiönsz és az AquaVEN a Kossuth utcáról indulva a Megyeház téren keresztül az Egyetem utcán át a B épületig sétálva mutatta meg magát a veszprémi lakosság előtt. Volt, aki csapatautóval és jó zenével indult neki az útnak, és volt csapat, aki még egy tűzoltóautót is bevetett a siker érdekében.

DSC_3175
A képre kattintva galéria nyílik!

Ezután a CsVENpiönsz és a tVENties kortesprogramjára került sor, ahol az utóbbi sörponggal és ivós-talicskázós játékokkal ünnepelte a szesztilalom végét; az előbbi pedig sorversenyt rendezett egy kis mozgással és humorral egybekötve.

Csvenpiönsz kortesprogram
tVENties kortesprogram

Az aulában ezt követően kezdetét vette a CsVENpiönsz és tVENties inverz egyetem, majd elhangzott a VEN híradó is, amely az előző VEN eseményeit dolgozta fel – így akik még soha nem VEN-eztek azok is belepillanthattak abba, hogy mi is fog rájuk várni a hét során és az esti bulik alkalmával. Ekkor már a csapatokon kívül a hallgatóság is nagy létszámban képviseltette magát, este hatkor pedig kezdetét vette a D!RH bemutatkozása, akik megszemélyesítve a négy csapatot egy kisfilmmel örvendeztették meg a közönséget.

DSC_3183
A képre kattintva galéria nyílik!

Végül elkezdődtek a főműsorok is, ezen az estén a DzsuVENdzsi és az AquaVEN mutatkozhatott be. A DzsuVENdzsi filmje által betekinthettünk egy másik világba, amelyen keresztül a Föld lakossága elmenekülhetett a valóság elől. Dzsindzsernek ebben a világban egy ládát kellett megkeresnie, ám az útja során sokminden akadályozta a célja elérésben. A film az előadás során, élőben is folytatódott, ahol a csapat két részre bontódott, a fiúkra és lányokra, akik egy-egy tánc-performansszal igyekeztek legyőzni a gonoszt. A végső csapást az jelentette számára, amikor a zsűrivel együtt Dzsindzser felszisszentett egy sört – lévén, hogy a gonosz csupán alkoholmenteset ivott. Az előadás végén a láda tartalmára is fény derült, az összes csapat számára egy kis ajándékot rejtett.

DSC_3222
A képre kattintva galéria nyílik!

Az AquaVEN egy rövid híradóval indította a bemutatkozását, amely során betekinthettünk a tegnapi Dörgedelem eseményeibe, valamint érdekes információkat tudhattunk meg a világukról – kiderült többek között, hogy macskacápát találtak Veszprémben, valamint, hogy a lakosság fürdőszobája egyre több helyen eltűnt. DesztillÁdi eközben egy elixír receptjét kereste, amely gyógyírként szolgálhat a másnaposságra. Az előadás során összesen hat összetevőből a közönség választhatta ki, hogy mi kerüljün eme csodaszerbe. Az elkészült italt a zsűritagok kóstolhatták meg, akik arcán elégedettség tükröződött.

DSC_3283
A képre kattintva galéria nyílik!

Ezután a felső kampuszon megkezdődtek a koncertek és a csapatkocsmákban is megszólalt a zene, mindenki készen állt a VENdégek fogadására. A koncerteket a szabadtéri színpadon BanDJ, a V-TECH, az Ámokfutók, a Groovehouse és a Kozmix szolgáltatta, ahol az idősebb korosztály is nagy számban képviseltette magát. Éjféltől a Balaton.hu Partyarénában BanDJ majd Dévényi Tibi Bácsi biztosította a VEN polgárság számra a hajnalig tartó bulizáshoz elengedhetetlen akkordokat.

DSC_3343
A képre kattintva galéria nyílik!

A hagyományos programok nekem nagyban elnyerték a tetszésemet. és bizton állítom, hogy ezzel nem voltam egyedül, a koncertek pedig hajnalig szórakoztatták a közönséget, míg a csapatkocsmák forgalma sem volt elhanyagolható.

DSC_3334
A képre kattintva galéria nyílik!

Hajrá összes csapat! Alig várom már, hogy mi fog történni még a héten!

Fotók: Vas Enikő