Világutazás a Központiban? Igen!

A Világjáró Klub legutóbbi előadására március 11-én, a szokásos időben, este hét órakor került sor, amelyet a jól ismert rádiós, újságíró, Lantos Gábor tartott, 100 nap északon címmel. A téma sok érdeklődőt vonzott, a nézőtér szinte megtelt, a hangulat pedig fantasztikus volt. Az este folyamán megtudhattuk, mi késztette arra az előadót, hogy 100 napját Európa legészakibb országainak bejárásával töltse, dacolva az olykor zord időjárással és a felmerülő egyéb problémákkal.

IMG_2221

Megismerhettük az utazás megtervezésének és kivitelezésének részleteit, valamint ízelítőt kaptunk abból a rengeteg kalandból, amelyet Lantos Gábor átélt az út során. Az események elképzelését nagyban segítették azok a fantasztikus, az előadó által készített képek és hozzájuk kötődő elbeszélések, melyek révén a hallgatóság szinte úgy érezhette, mintha maga is a jéghotelben, a havas tájakon, az északi városokban járna, vagy éppen bálna szalonnát, birkaszemet vagy földben rothasztott cápahúst készülne enni.

Az est szervezői természetesen ez alkalommal is kitettek magukért, most sem maradt el a megszokott meleg, citromos tea és az egyéb apró finomságok sem. Ráadásként, az előadás után a helyszínen megvásárolható volt a szerző által frissen dedikált, az északi kalandokat sokkal nagyobb részletességgel leíró könyv is.

Ha lemaradtál az előadásról és bánod, jól teszed, de azért mégse búsulj túlságosan, hiszen április 8-án újra lesz Világjáró Klub, ahol Keszei Csaba mesél majd lélegzetelállító oroszországi történeteket.

Fotó: Világjáró Klub