XIII. Tímár László Esettanulmány Megoldó Verseny a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén 13. alkalommal rendezte meg február 22-24. között a Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt.

14_TimarEsettanulmany_043

A verseny lényege, hogy különböző cégek valós problémáin, megoldandó feladatain alapuló esettanulmányokat a részt vevő csapatoknak fel kell dolgozniuk, megoldást kell találniuk a problémákra, melyet prezentálniuk is kell a megjelent szakmai zsűri előtt.

A zsűri a Pannon Egyetem oktatóiból, korábban eredményesen versenyző, végzett hallgatókból és vállalatok képviselőiből állt.

A Tímár László Tanulmányi Emlékversenyt és Esettanulmányi Megoldó Versenyt 2001 tavaszán rendezték meg első alkalommal, kezdetben 2-3 csapat és néhány oktató közreműködésével. Az évek során a verseny rendkívüli fejlődésen ment át, a csapatok száma folyamatosan nőtt. Más karokról, egyetemekről, sőt a határon túlról is érkeztek résztvevők. 2014 februárjában összesen 18 csapat mérte össze erejét, ebből 15 csapat a Pannon Egyetem hallgatóiból állt össze, de érkeztek Budapestről, Miskolcról, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről is versenyzők.

14_TimarEsettanulmany_062

 

A versenyen a csapatoknak egy esettanulmányt kell feldolgozniuk, amely egy magyar vonatkozású, vállalati döntéshozatali problémát vet fel: a tanulmányban szereplő vállalat stratégiai döntési helyzet – jelentős összegű befektetési vagy üzletviteli, piaci, stb. döntés – előtt áll, s a hallgatóknak a probléma hatékony megoldására kell javaslatot tenniük. A résztvevők közel 1 millió Forint értékű díjazásban részesülnek, különböző utalványok és pénzjutalom formájában, s az első helyezett csapat képviseli a Pannon Egyetemet az országos esettanulmányi versenyen. A XIII. Tímár László Tanulmányi Emlékverseny és Esettanulmányi Megoldó Verseny első helyezettje a Pannon Egyetem hallgatóiból álló Smart Solutions CG csapat lett, melynek tagjai Simon Nikolett, Csanaky Zoltán, Hazuga Richard és Urbán Ákos. A zsűri a vendégcsapatokból is választott első helyezettet, mégpedig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Prometheus csapatát, melynek tagjai Demeter Zselyke, Kerekes Zsuzsa, Kiss Alpár és Kovács Anita.

Az idei verseny szponzorai voltak: az Avis Budget Group BSC Kft, a General Electric, a Generali-Providencia Zrt., a Herendi Porcelánmanufaktúra, a Hungary Card (Hotelinfo), az IT-Services Hungary Kft., a Julius-K9, a Nitrogénművek Zrt., a Tata Consultancy Services, a Lean Enterprise Institute EI és az SAP.

14_TimarEsettanulmany_095

A rendezvény támogatója a Beurer- Hungaria Kft., Egyed Attila, a frissdiplomas.hu, a FiveStar! Creative Consulting, a Gorsium Ingatlan, a Kaizen Pro Kft., a Lean Enterprise Institute, a MagiCom Kft., a Hotel Silver Resort Balatonfüred, a HVG és az Investors in People.

A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0026 azonosítószámú projekt, a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Laczkó Csaba

Fotó: Ruppert Tamás