Alanyi jogon járó aláírás és síugró sánc – ilyen volt a VEN 2. napja

Alanyi jogon járó aláírás, síugró sánc, sok-sok tea és magas alkoholtartalmú sör, ilyen volt a VEN második napja.

DSC_1775 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A hétfő esti dörgedelem után kedd délben az Óváros téren ismét bemutatkoztak a 27. Veszprémi Egyetemi Napok főszereplői. Természetesen a jelöltek idén sem egyedül érkeztek, korteseik és csapatuk leglelkesebb tagjai is elkísérték és bíztatták őket. A műsorok folyamán elhangzottak az idei kortesdalok, és voltak olyanok is, akik egy kisebb táncprodukcióval is elkápráztatták a tavaszi napsütésben sütkérező nézőközönséget. A jelöltek ígértek hideget, meleget, teljes őrületet, alanyi jogon járó aláírást és a megajánlott ketteseket, valamint az is elhangzott, hogy az egyetemen található összes csapból alkohol folyik majd a VEN teljes ideje alatt. De mi is történt pontosan?

DSC_1557 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A bevonulást a hókotróval érkező VENtarktisz csapata kezdte meg. A rövid bemutatkozás után Csrepkimó ismertette terveit, melyek között olyan nagy volumenű projektek is szerepeltek, mint az Inuitisztikai és Jégcsákány Készítő Tanszék létrehozása az Antarktiszon, a kollégiumi liftek sarkkörre való elvezetése, vagy a várost és a befagyott Balatont összekötő óriási síugró sánc létrehozása. Majd műsoruk végén egy rövid tánccal csempésztek újra karácsonyi hangulatot a verőfényes áprilisba. A fagyos percek után a Venderland vette birtokba a színpadot és mutatta be a bevonulás talán egyik legszínvonalasabb produkcióját.

DSC_1614 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A zenés-táncos előadást követően Aliz megfogadta, hogy a következő VEN-ig senkinek sem kell majd Veszprémben hülyeségért a szomszédba mennie, majd hozzátette, hogy mindenki sörét ő nyitja majd ki a fesztivál ideje alatt. A bolondos dallamok után I. Gé fáraó és a KaraVEN csapata árasztotta el forró sivatagi levegővel az Óváros teret. Ígéreteik között szerepelt többek között a sör alkoholtartalmának emelése és egy teherhordó teve állandósítása a felső és az alsó kampusz között.

DSC_1639 k
A képre kattintva galéria nyílik!

 A kissé kurtára sikeredett egyiptomi produkciót követően teljesen eluralkodott az anarchia, hiszen a VENdetta vette át az uralmat a színpad felett. VEN Fawkes lelkesítő beszéde elmondása után megfogadta, hogy megválasztása esetén eltörli a reggel nyolcas órakezdést, a zh-kat és a vizsgákat. Majd miután a jelöltet és korteseit elvezette a rendőrség, a csapat hölgytagjai tánccal zárták az előadásukat.

DSC_1670 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A felvonulást a rektor úr vezette, aki egy hófehér limuzin hátsó ülésén gurult végig a városon a D!RH néhány tagjával. A menet idén sajnos egy kicsit rövidebbre sikerült, mint a megszokott, de a lelkes csapattagok most sem okoztak csalódást senkinek.
A nap a VENdetta főműsorával zárult, ahol fény derült arra, hogy hogyan válhat egy szorgalmas egyetemista az anarchisták legfőbb vezérévé, és hogy mi kell ahhoz, hogy valakinek örökre az arcára fagyjon az a bizonyos dermesztő mosoly.

DSC_1967 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A műsorból természetesen a D!RH és Adél úrnő sem maradhatott ki, a produkció végén pedig még rektor úr is táncra perdült.
Ha lemaradtatok róla, mindenképpen érdemes visszanézni!

DSC_2040 k
A képre kattintva galéria nyílik!

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatos további tartalomért kattints ide!

Fotók: Tál Dominik