VEN majális (szerda)

Május 1-jén, szerdán folytatódott a VEN, ami több okból nagy örömünkre adott okot. Amellett, hogy a munka ünnepéhez híven remek programok, majális várta a látogatókat, nem mehetünk el az időjárás megkegyelmezése mellett sem, hiszen a keddi borús idő után végre kiderült az ég, ahogy a bulizók tekintete is.

DSC_3547
A képre kattintva galéria nyílik!

A napot a felső kampuszon kezdte a nép, ahol a csapatok paprikáskrumpli főzőcskézésébe kezdtek. Természetesen a jó hangulat a remek illatok mellé garantált volt. Ezután rendhagyó módon a startup vállalkozásokról szólt egy előadás az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére , ami arra kereste a választ, hogy hogyan lehetnek a hallgatókból startup vállalkozók, illetve milyen szerepet tölthetnek be az innovációs folymatokban. Először Rektor úr, majd Dékán asszony, Fehérvölgyi Beáta tartott egy rövid beszédet, amelyből kiderült, hogy szeptemberben indítanak egy tárgyat ezzel kapcsolatban. Balogh Péter, aki ismert lehet a Cápák között televíziós műsorból, elismert vállalkozóként számolt be élményeiről, sikereiről, életútjáról. Az is kiderült, hogy ő is a Pannon Egyetem hallgatója volt.

DSC_3417
A képre kattintva galéria nyílik!

Később az Alkohol tanszéken a csapatkocsmák sportsérüléseiről tartottak ismertetőt. Ezt követően egy előadást láthattunk AquaVentől, amelyben egy Pannon Egyetemen végzett környezetmérnök hallgató otthonába nyerhettünk betekintést, aki egy okos fürdőszoba megalkotásában kamatoztatja az egyetemen megszerzett tudását.

DSC_3492
A képre kattintva galéria nyílik!

Este pedig a Valeo nagyszínpadán 19 órakor az Anima Sound System nyitotta a koncerteket, őket követte a Hősök, majd a legjobban várt zenekar, a Halott pénz zárta a fellépők sorát. A hangulat páratlan volt, a helyszín megtelt a fesztiválozókkkal. Hajnali 1-kor a ’90-es, 2000-es évek hangulatára tombolt a közönség a Balaton  partyarénában, a méltán népszerű Necc partyra.

Fotók: Vas Enikő