24 órás programozási verseny

A Műszaki Informatikai Kara hetedik alkalommal hirdette meg a 24 órás Programozási Versenyét, amelyre idén rekordmennyiségű, 18 csapat nevezett. Április 3-4-én Veszprémben a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét csapatmunkában egy érdekes feladat megoldásával.

24_oras_programozas_1A csapatok sikerének egyik kulcsa, hogy a képzésben kiemelt hangsúlyt kap a programozás oktatása, a csoportmunka elsajátítása és az állóképesség javítása. A verseny technológiája nem kötött, tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, ami idén a vezeték nélküli kommunikáció, korlátos erőforrásokkal. Az idei verseny érdekessége, hogy a végső sorrendet egy ún. „párbaj” döntötte el, így a versenyt a háromfős Coder Commando csapat nyerte meg, amelynek csapatkapitánya Mokcsay Ádám, tagjai Farkas Gábor és Kovács Balázs, mindannyian harmadéves mérnökinformatikus alapszakos hallgatók. A verseny második helyezettje a PieRats csapata lett, Szabó László csapatkapitány, valamint Sörös Soma és Papp Dénes tagok párbajstratégiájának köszönhetően. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a S.Ö.R. csapata állhatott fel Róth Gergő csapatkapitány, valamint Klein Ferenc és Orosz Ákos.

24_oras_programozas_2

Mindazt, amit a Műszaki Informatikai Karon elsajátítottak, a verseny alatt fel tudják használni, mondta Piglerné dr. Lakner Rozália, a kar dékánja a verseny megnyitóján. A 24 órás Programozási Verseny olyan készségek alapján méri a hallgatókat, melyek a munkaerőpiaci versenyképességüket alapvetően meghatározzák, mint például a problémamegoldó készség, és a hatékony együttműködés csapatmunkában vagy az állóképesség.

PE
Fotó: MIK