A kocka el van vetve

Február 24-én az egyetemi menza adott otthont nem csak az idei év, hanem a Programtervező  informatikusok első szakestjének is. A részvétel várakozásokon felüli volt, a szak hallgatóinak több mint nyolcvan százaléka megjelent.

A hangulat megalapozása érdekében az érkező vendégeket a szervezők welcome drink-el köszöntötték, amelyet külön erre az alkalomra készített pohárkában kínáltak.

A szakestet a Műszaki Informatikai Kar képviseletében Győri István, volt rektorunk köszöntője nyitotta meg. Beszédében örömét fejezte ki a jelenlévők  szép számát illetően, és kiemelte a szakestek közösségkovácsoló hatását és fontosságát.  Ezután a meghívott vendégek valamint a küldöttek köszöntötték a jelenlevőket. A hivatalos ceremónia fénypontja a legjobb oktatónak járó díj átadása volt, amelyre a szak hallgatói elektronikus formában adhatták le szavazataikat. A szavazatok alapján a megtisztelő címet Dr. Pituk Mihály, egyetemi tanár kapta, amelynek elismeréseként a szervezők egy emlék plakettel ajándékozták meg. A szavazásban részt vett oktatóknak a szervezők oklevelet nyújtottak át, ezzel is elismerve oktatói tevékenységüket.

Eddig tartott a mulatság úgynevezett „hivatalos” része, ezután jött az igazi szórakozás. Elérkezett a várva várt eskütétel, első szakest révén a szervezők nemcsak a kisgólyákat, hanem a jelenlévő öreg diákokat, valamint külsős hallgatókat is hivatalos „kockákká” avatták. Az egyetemi polgárok az esküt fél lábon egymásba karolva mondták.

A fogadalomtétel után a többi szakesthez hasonlóan a vetélkedő következett. A szervezők viccesebbnél viccesebb feladatokkal rukkoltak elő, ezzel fokozva a társaság hangulatát. Jó kockához mérten programoztak, teszteltek, kortyoltak pár binárist, hogy jobban menjen az indulóírás és fokozzák a hangulatot.

Az estén számos értékes ajándék lelt gazdára. A tombolasorsolás után nagyon sok vidám és csalódott arcot lehetett látni. De a szomorkodás nem tartott sokáig, mert végre eljött a várva várt tánc ideje. A fergeteges hangulatért az Other Side népszerű zenelovasa, Fubu felelt. A hajnalig tartó mulatságon a proginfósok megmutatták, hogy hogyan kell igazán szórakozni. Talán beszélhetek mindenki nevében, hogy aki ott volt nagyon jól érezte magát, hiszen egy jól megszervezett estén vehettünk részt. És aki most lemaradt erről az ne csüggedjen, mert a szervezők megígérték, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor újra találkoznak. Ezúton szeretnék gratulálni a szervezőknek és remélem, hogy hasonló élményben lesz részünk a második programtervező szakesten is. Köszönjük, hogy ott lehettünk.

Galériánkban a hangulatot képekben is megtekinthetitek: http://egyetemunk.com/index.php/galeria/?album=1344