A következő tanévben is folytatódik a világjárás!

Ebben a félévben május 6-án járhattál utoljára világot a szoba négy fala közt ülve, a nyáron csak magadra és a túrabakancsodra számíthatsz!

267242_384928464912790_1167231453_n

A május eleji utolsó alkalmon Németh Anikó, a Gazdaságtudományi Kar egyik PhD hallgatója kalauzolta el közönségét Brüsszel szűk utcáiba, édességboltjaiba, gofrisütödéibe és egyéb érdekesebbnél érdekesebb helyeire.
Az előadás iránt érdeklődök igazán elégedettek lehettek, hiszen mindenkit frissen sült gofri, ízletes limonádé és valódi belga praliné várt.
Az este főszereplője még november végén utazott Belgiumba, hogy egy tudományos konferencián vegyen részt, ám úgy döntött, hogy a kellemest a hasznossal összekötve belekóstol Brüsszel hangulatába, mindennapi életébe és finomabbnál finomabb édességeibe. Öt napos tartózkodása alatt bejárta az egész várost és megtudhatta, hogyan készül a belga csokoládé, a 10 centi magas töltött csokimackó, hogyan vágnak utat a tömegben a belga motoros rendőrök, hogyan működik az Európai Unió parlamentje, miért jobb ketchup nélkül enni a sült hasábburgonyát és azt is, hogy mennyire nehéz megtalálni a város két legnagyobb nevezetességét, a pisilő kisfiút és párját, a magán szintén könnyítő kislányt.
Ugye, hogy jól hangzik? Ha nem voltál ott szomorkodj nyugodtan, de csak a tanév végéig, hiszen utána már Te is nyakadba veheted a világot, hogy ősszel már saját élményekkel gazdagodva hallgathasd meg a Világjáró Klub előadóinak lélegzetelállító történeteit, nézhesd meg fantasztikus fotóit és ízlelhesd meg az adott területre jellemző ételeket és italokat.

Találkozzunk ősszel is!

Strack Flórián