A mi Nagybetűsünk

A Karrier Iroda lelkes csapatának hála, megjelent a nagybetűs Életbe már kikerült öregdiákok magazinja: A Nagybetűs. Cambridge, Oxford és a Harvard mintájára, hazánkban Győr után másodikként alumni kiadványt készítettek.

A bölcsőtől a sírig szolgáltat a Karrier Iroda, hiszen már  a középiskolások pályaorientációját is segítik a cégek visszajelzései alapján, míg adatbázisukban sok nyugdíjas öregdiák szerepel- hangsúlyozta Gadár László, a Karrier Iroda vezetője. Főként az itt végzettek számára hasznos a kiadvány. 2008 őszén hallgatók és diplomások bemutatásával készült el a lap elődje, a visszajelzések alapján továbbfejlesztették, presztízsmagazinná alakították- tájékoztatott az egyik főszerkesztő, Merkel Dávid. Céljuk, hogy az egyetem és az öregdiákjaik kapcsolatát erősítsék, valamint a cégeket közelebb hozzák. Sok vezető beosztású, ismert személy végzett a Pannon Egyetemen, a jobb információáramlást és a könnyebb kapcsolatfelvételt is segíti a kiadvány, összekapcsolja a végzetteket. Mindezt az alumni szóval hirdetik, melynek jelentése vén diák.

2anagyabetus_formazottEzt a címet adták a dr. Rédey Ákos rektorral készült interjúnak is, mely a címlapon szerepel. Az első számban bemutatnak végzett hallgatókat, akik jelentős sikereket értek el, interjút olvashatunk Mosonyi Györggyel, a MOL vezérigaztójával és a HVG Goldenjob sikeres pályakezdőjével, Farkas Pállal. A kiadvány közöl válogatást az Egyetemünk híreiből is, emellett rovatai mindennel foglalkoznak, ami a végzetteket érintheti. Az aktualitások, kutatási eredmények, pályázatok mellett hasznos tanácsokkal, szervezetek bemutatásával és visszaemlékezéssel színesitik a magazint. A Nagybetűs a modern magazinszerkesztést követi, külsejében és tartalmában is méltó az egyetem rangjához, mondta Horváth Ádám, a másik főszerkesztő.

A magazin negyedévente fog megjelenni, következő száma szeptemberre készül el. Addig is elérhető és előfizethető a Karrier Irodában az A épület földszintjén.