A Szellem köztünk van!

Kinyílt a palack, ördögi szarvakkal a dicső és megkérdőjelezhetetlen, isteni pátoszban úszó ám de angyali formát öltő fényes tekintetű D!RH hullatta le a leplet a XXI. Veszprémi Egyetemi Napokról, majd indult a harc a hangszálakkal a kortesdalfesztiválon. A VEN szelleme kiszökött a palackból, kéretik ma az Óváros téren majd a felső kampuszon keresni! De addig is emlékeztető azoknak, akik átaludták, áttanulták vagy nem emlékeznek a történelmi pillanatokra.

Libabőr és kérdések

A VEN nyitózene sokaknak libabőrt és VEN érzést hozott, a fiataloknál, eddig még nem VENelőknél kérdéseket indított el. Ezek valószínűleg azért merültek fel, mert nem olvasták különszámunkat, de lelkesedésük hála Istennek ennek ellenére megvolt. Azért megkérdezték, mi is az a DIRH…? Válasz: Ja tudom.

A lepel lehulla vala

Korábban értem a helyszínre, hogy mindent jól megnézhessek. Elsőként Kvaziangyalt kérdeztem, feljelenthetem -e a DIRH-t? Nevetve közölte, hogy előbb megnyitnák a VEN-t (utána meg már nem lehet a szabályok szerint, erről is lemaradtam). Aztán lehulla róluk a lepel és VENvanvala. Dörgedelmes nyitánnyal az éjjelek nappalok közti határvonal egy hétre eltöröltetett. A tegeződés már kötelező, Rédey Ákos rektorral kezdték, aki engedve az egyetemi polgárok kéréseinek, erre a hétre lemondott hatalmáról, és kiengedte a dobozpalackból a szellemet, amit a péntekig még diákrektor Májkell Nájt szomjoltásra használt fel.
Aztán reform részeként a tapsviharban megjelent a színpadon a híres VEN polgárokból álló zsűri, akiket a jelöltek követtek, a DIRH mindent elfedő leple őket is felfedte. Chelly gyakorlott színpadi fogásokkal bújt elő, M ügynök sötét szemüvege mögül nézett a bolygóra. Hefner már akkor elkezdte a csábítást, míg Nyeste kapitány fel nem húzta a vitorlát. Majd végül, de nem utolsó sorban az ötös csapat jelöltje Bakfittyosan köszöntött mindenkit.

Daloló kortesek

Majd megkezdődött a torkok csatája. Chelly elindult a rock VEN roll világba fülbemászó Go-s produkciójával.  Eljött az Igazi show ideje. Majd feszült a vászon és a Kalózok vizeire evezett a nagysátorban összegyűlt népes sereg, és a héttengerek büszke népe megidézte a napsütést az éjszakába, a tavalyi nagysikerű hippislágert Kölyökkel sikeresen átkötötték indulójukba. Ezt követően egyenesen a Bakonyból egy igen összetartó csapatot fújt a szél a színpadra. Elhúzták mindenki nótáját, Józsival együtt énekelt a közönség, ha Ákos tudta volna, hogy ilyen jó csapatinduló alapot készített, biztos eljött volna meghallgatni őket.  Speedy Gonzales pedig nyomban emberi alakot öltött volna, ha megtudja, hogy M ügynök mindig közbelép űrlénytámadás estén. A nyuszilányok és nyuszifiúk egyelőre nem bizonyították énektehetségüket, de másban állításuk szerint nagyon jók, így azt fogják igazolni egész héten, mindenképpen érdemes lesz figyelni rájuk.

Kis kocsmázó

Az egyik csapatkocsmában ott van például a rúd, hogy egy 3 órán keresztül csukló szakértő kolléganőmet idézzem, míg a többire némi alkohol hatására megállapította bölcsen, hogy zeneileg “kb. olyan mint tavaly”. Egyetlen különbség, hogy idén már lemezlovászt is meghívtak a VEN nyájának terelgetésére. Ma az Óváros térre terelnék mindenkit, aztán pedig találkozzunk a felső kampuszon! Éljen a VEN!