Aki bújt, aki nem…Nosztalgiázzunk együtt!

A játék egész életünket végigkíséri születésünktől kezdve. Már a járókában játszottunk a belógatott, mindenféle színű – és hangot kiadó műanyag „izékkel”. Innen kikerülve jött a lego, duplo, matchbox és a Barbie baba. Felfedeztük a játszótér rejtelmeit, az óvodás évek az elmaradhatatlan homokozó, bújócska, fogócska bűvöletében teltek. Aztán hamar általános iskolában találtuk magunkat, ahol a fogócska folytatódott tovább, és a foci is elkezdődött…

Ahogy felcseperedik az ember, a játék módja változik, de a játék szeretete nem múlik el sohasem. Szüleink idejében a

gombfoci élte fénykorát, manapság a póker népszerű. De mit játszik az erasmusos Münchenben a pókeren kívül?

Az elsőhöz végy egy farönköt, pár szöget, egy lyukas kalapácsot, és már lehet is kezdeni. Az nyer, aki leghamarabb veri bele a tuskóba a szögét. Ez nem is olyan könnyű művelet, ugyanis a kalapács feje lyukas. Ausztriai síelésem alkalmával már találkoztam ezzel a játékkal, akkor a kandalló melege mellett játszottunk, most egy kollégium aljában lévő bár volt a helyszín, kellemes zeneszóval a háttérben.

Az amcsiktól megtanultuk, hogy játsszák a Beer-pongot. Egyforma méretű poharakra, sörre, vagy egyéb italra, no meg persze ping-pong labdára van szükség hozzá. Egy – körülbelül – ping-pong asztal méretű asztal két végére jönnek háromszög alakban a poharak (pl.5-4-3-2-1 felállás). Mindegyikbe egyforma arányban ital kerül, és már kezdődhet is a móka. 2-2 ember van együtt, és a cél az, hogy a másik csapat poharaiba beletaláljanak a labdával. Ha egy betalált, akkor a másik fél iszik, és az a pohár automatikusan kikerül a játéktérből. A végső cél, hogy az ellenfél előtt egy pohár se maradjon.

Vizsgaidőszak ide-vagy oda, játszani mindig kell, akár legyen az foci, kosár, póker, honfoglaló, katan telepesei, activity vagy beer-pong. Hisz jót tesz, feltölt, egyszóval minden, ami segít egy csöppet kikapcsolni a vizsgák között.

Legközelebb utazunk! Salzburgba, Neuschwansteinbe és Linderhofba kalauzollak benneteket… Neuschwanstein

Neuschwanstein