„Akkor VENezünk, amikor jól esik”

Poly szájából hangzott el tegnap ez az örök érvényű idézet, természetesen akkor, amikor mindenki a nagysátorban kuporgott, odakint pedig tépte a fákat a vihar. Szóval jól esett, mi ott voltunk, hogy megnézzük, mivel készült a VENted és az Úttörők!

Az első napirendi pont a VEN híradó megtekintése volt, egyelőre ajjajj-rovat nélkül, de a mai nap már az sem marad el: remélem, mindenki „ésszel” bulizott! Filmezéssel folytatva, következett a D!RH múvi 4.0, melyben Felföldi Gábor kérésére AteSKA és a jelöltek az elveszett Diákrektori Hivatal tagjait keresik. Őket ugyanis még elfelejtették meghívni a VENre! De végül minden rendbe jön, mindenkit megtalálnak, és rá is beszélnek, hogy jöjjön el VENezni. Azt is megtudtuk, Felföldi Gábor „anyánk helyett apánk volt”.

A VENted főműsorának felvezetéseként a D!RH is készült egy kis műsorral: fehér trikóban kúsztak keresztül a színpadon, azaz egy csatornán, míg végül a női börtönben kötnek ki. A VENted filmjéből kiderült, hogyan is kerültek a lányok börtönbe: Kattya szülinapján nagy mennyiségű alkohol elfogyasztása után kifecsegte titkaikat, így ébredésekor már a rendőrök vártak rá. Annyira kiütötte magát, hogy ájult állapotban álmodott: egy kapun átesett a többi csapatok világába, ahonnan végül sikerült visszatalálnia a sajátjába. Álombeli szerelmével végül megtarthatták az esküvőt, persze csakis csíkosban. Színpadi produkciójuk arról szólt, hogy szöktek meg a börtönből. A zenekar végig játszott, táncokkal játszották el a történetet, még a zsűrit is megtáncoltatták, nehogy kimaradjanak a jóból.

Következtek az Úttörők: természetesen a D!RH felvezetésével, akik még át is öltöztek: hosszú fehér zokni, nyakig húzott rövidnadrág, fehér ing, piros kendő, leragasztott szemüveg. Ők tehát a Diákrektori óvoda nagycsoportos pajtásai, akik a “Mintamókus fenn a fán” kezdetű klasszikust adták elő, maguk között a szöveget szavanként elosztva. Mondanom sem kell, osztatlan sikert arattak. Az Úttörők főműsorát egy Ki mit tud? keretei közé helyezték, melynek indulói a KISZ-tábor részvevői. Volt szavalás, ének, tánc, az orosz pajtások poharakon zenéltek (azt hiszen, ez volt az abszolút közönségkedvenc). Amíg a zsűri megszavazza a nyertes kispajtásokat, addig bemutatták nekünk a felkészülésről készült filmet.

A történet főszereplője három, különböző nemzetiségű pajtás: egy német, egy orosz, és egy magyar. Mindannyian a magyarországi KISZ-táborban találkoznak, ahová a német kislányt és az orosz kisfiút büntetésként küldik, a magyar önként jön: de csak mert azt hiszi, Kiss-tábor lesz. Végül egyikünk sem akar már hazamenni, annyira jól érzik magukat. Megismerkedhettünk azzal, mit is tanulnak a diákok ideológia órán, láthattuk, hogy bosszantják a táborvezető elvtársat, és végül, de nem utolsó sorban: kiderült, milyen jól áll a nagypapa-kardigán Sinkovics Bálint elvtárson.

Ennyi volt a móka keddre, de már itt is van a szerda: kortesprogramok az alsó kampuszon, később a felsőn inverzegyetem, este pedig újabb két főműsor: VENstern és a RapVEN.