Amikor az Ates rektor lesz

Ven van, volt és lesz. Mondhatjuk ezt a pénteki napba csöppenve, mivel négy napon túl vagyunk már, de

hátra van még a java. A diákrektor-jelöltek gőzerővel versengtek, és a szavazás lezárta után sem pihennek, a mi szórakoztatásunknak nem szabnak határokat. A pénteki nap kissé álmosan indult, betudható ez talán annak hogy nem fogta vissza magát a diáksereg a héten, és mindent beleadtak. Még az eredményhirdetés előtt is programok sora várta a vendégeket, okosodni, vagy éppen agyat kikapcsolni vágyókat. Az inverz egyetem keretein belül például Neti diplomavédését, és Dr. Jancsik András előadását tekinthettük meg.

El is érkezett az este, amikor megtudhattuk ki lett az új diákrektor. Hosszas felvezetéssel hangolt bennünket a DiRH meglepetésműsorával, a VEN zsűrije, és a csapatok is. Voltak akik maguk ropták a táncot a színpadon így például Lö ati és csapata, mert a buja malom lakói ehhez kiválóan értenek. De voltak akik a közönséget mozgatta meg, mint Ateskáék, kortesdalukkal. Halhattuk a zsűrit dalolni, és a P.U.B os srácokat zenélni.

Az este hivatalos, ámde kicsit sem unalmas része következett, amikor Doktor Topeket, az örektorok, üdvözölték, és fogadták maguk közé. Az eredményhirdetés előtt még tanúi lehettünk a VIII. VEN diákrektorának, mostani Örektornak, Dezsőnek, egybekelését Juliannával. A boldog, romantikus jeleneteket velünk VENpolgárokkal osztották meg, a népes násznép pedig boldogan éljenezett sok boldogságot kívánva az ifjú párnak.

Lassan a nagy bejelentés, az új diákrektor kinevezése is elérkezett. Hagyományoknak megfelelően több módszerrel is próbálták 30912kideríteni hogy ki kapta a legtöbb szavazatot. Voltak lufik, sütőpapír és grafikonok, de a végső bejelentés nagy, rektorjelölteket ábrázoló plakátokként ért el minket, ahol az öt arc közül Ateska, a VEN Cirkusz jelöltjének képe maradt a magasban, így ő az aki átvette, és birtokolhatja a hatalmat. A közönség az új diákrektort hatalmas üdvrivallgással fogadta, mire Ateska megköszönte, majd megosztotta velük, VENpogárokkal, a címet, és elmondta az igazi győztes az aki itt van, volt, és lesz a VEN-en.

A kinevezést követően átadták a Ven gyűjtőkártyákat elsőként összegyűjtő díját is. Az este további részében már a mulatozásé volt a főszerep. Jamie Winchester  és a Rubber Puppet kezdte a nagyszínpadi programokat, akik a kissé álmos közönséget pörgették fel. Őket a Magna Cum Laude követte, akik előtt már ténylegesen megtellt a nézőtér. Végül a Republik vonult színpadra, zárva a nagyszínpadi sort erre a napra. A Burn Arénában kis csúszással elkezdődött a hip-hop este, Akkezdet Phiai-val, a Hősökkel, és az Illibilly Hitec feat. Brother Culture együttessel akik Németországból érkeztek hozzánk, hogy hangos ütemekkel, és énekkel kápráztassanak el minket.

Az este a fáradt kezdés ellenére is megtelt energiával, és mindenki átadta magát a VEN-hangulatnak. A VEN Cirkusz a csapatkocsmában ünnepelte a győzelmet, a többiek, pedig a VEN-t, és ezt a hetet ünnepelte, ami róluk, és igazán minden VENpolgárról szól.

Induljon az utolsó nap, Csapjunk teli tenyérrel az estébe, vegyüljünk el és mulassunk egy utolsót a kiváló fellépőkkel.