Amióta új járólap van az aulában

A bevonulás kedden a szokott színvonallal zajlott le, a jelöltek azonban készültek meglepetésekkel. Nem rohanok előre, az eseményt az Angel Cheerleaders csapata kezdte egy kis tánccal. Ezután a D!RH bejelentette, hogy az első bevonuló már el is indult az Óváros tér felé. Fordultunk a másik irányba, és Balázskával az élen meg is érkeztek a GyerekVENőrzők. Balázska dömperét húzta maga után, mögöttük meg egy igazi kisvonat jött, tele igazi óvodásokkal! Mint kiderült, akik igazán ki tudják ereszteni a hangjukat, azok nem is a Pannon Egyetem hallgatói, hanem a Nárcisz óvoda. Egy kis bújj, bújj, zöldág után következtek Balázska ígéretei. Ha ő lesz a diákrektor, azzal kezdené, hogy bevezeti a délutáni alvást, de mivel azt már az egyetemisták bevezették saját maguk, erre már nem is lesz szükség. Ezért inkább az iskolatejet pörgetné fel egy kis alkohollal.

13_VENbevonulas_004

Felcsendült az ír kocsmazene ismerős dallama, és érkezett a Luck’VEN’Roll talpig zöldben. A csapat táncot adott elő, majd következtek az ígéretek. Megszólalt a Koboldkirály hangja, a tömeg meg csak fordult erre, fordult arra, amíg aztán megláttuk Pocokot a szemközti ház erkélyén. Megígérte, hogy bevezeti a koboldaranyat mint új pénznemet, és megválasztása esetén a csapból „vízki” jön! Majd hirtelen eltűnt, és újra felbukkant, áthajított egy kötélcsomót a korláton, és mindenki meglepetésére szépen leereszkedett közénk. Ezután a koboldok, hogy biztosra menjenek, koboldaranyat szórtak a tömegbe.

13_VENbevonulas_006

Következett a VENfoglalás, én ugyan nagyon vártam, hogy jó magyarokként lóval jönnek, de csak sátrat hoztak. Elöl a csodaszarvas vágtatott, és a két kortes vállán vitte Huti vezért a mikrofonig, ahol megtette ígéreteit: a Központi Kollégium helyére öt emeletes, összkomfortos jurtát építene, mindenki számára külön tűzrakóhellyel és istállóval a lovaik részére. Ezen kívül ingyen lovaskocsikat vezetne be, melyek hazaszállítják a bulizókat hajnalban. Megígérte, hogy népe megtanítja a lányokat „lovagolni”, és ehhez külön jurtát is biztosítanak.

A HóVENtróger csapatát nem a csodaszarvas, hanem egy doboz sör vezette. A csapat nem csak a német söröknek tisztelgett, hanem a német autóipart is felvonultatták egy BMW képében. Sósperecet osztottak, majd Jozef megígérte, hogy megválasztása esetén kolbászból lesz a kerítés!

13_VENbevonulas_008

A Hellász természetesen falóval érkezett, és hogy ne érhesse őket meglepetés, hoztak egy kartonlovat is. Mikor leértek, ebből kiugrott Herkules, és elfoglalta a porondot: „én a macskakövön is gördeszkával jövök, mert én vagyok a legnagyobb görög!” GóPé rímbe szedte egész beszédét, melyben megnyitotta a részeg-olimpiát, az istennyilát!

13_VENbevonulas_002

Még volt azonban egy bevonuló, akiről nem szabad elfelejtkezni: egy UAZ kormánya mögött ült szeretett rektorunk, mellette Veszprém város polgármestere, Porga Gyula! Dr. Friedler Ferenc tegnapi kérelmét a Diákrektori Hivatal jóváhagyta, így átvehetette hallgatói státuszáról szóló igazolását. Végül a rektor vezetésével indult meg a menet a felső kampuszra (útközben a bajorok BMW-je feladta, talán mégsem olyan jó az a német autóipar, bezzeg a falónak semmi problémája nem volt).

Ja, és az első bevonulás óta van új járólap az aulában, mióta 1973-ban az egyik csapat lóháton jött, aminek a patkói feltörték a padlót és az egészet ki kellett cserélni.

 

Rita