Elmerengtek eme remek eseten! – Tímár László Esettanulmányi Megoldó Verseny

A Gazdaságtudományi Kar idén már 16. alkalommal rendezte meg a nagysikerű Tímár László Esettanulmányi Megoldó Versenyt. A csapatok közti vetélkedés február 25. és 27. között zajlott, az eset feldolgozására és a beszámolók elkészítésére szokás szerint 24 óra állt rendelkezésre.

DSC_5278 V kk

Az idei rendezvény több újítást is hozott. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy a zsűriben középiskolai tanárok is szerepet vállalhattak, az értékelésben részt vevő egyetemi oktatók oktatói különdíjat ítélhettek oda az általuk legjobbnak vélt csapat számára, valamint rendhagyó módon ebben az évben nem egy profitorientált, hanem nonprofit szervezettől érkezett a megoldásra váró eset. A versenyzők a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) – Romaster Alapítvány tevékenységét fejlesztő munkában vehettek részt. Az esettanulmányra várt megoldásoknak három fő szakmai részt: a stratégiai és pénzügyi támogatás, a HR és a tevékenység témaköröket kellett tartalmaznia. Pataki Eszter, a HBLF ügyvezető igazgatója szerint a hallgatók meglepően nyitottak voltak a kapott feladat megoldása kapcsán, ezért olyan jó megoldások és javaslatok születtek, amelyek közül néhányat biztosan beépítenek majd az alapítvány tevékenységébe is.

A verseny fő céljai között szerepel az, hogy a hallgatók éles helyzetben, valós problémákkal találják szembe magukat. A feladatmegoldás során szükség van ugyan elméleti tudásra, a hangsúly azonban nem erre, hanem a kreativitáson és a tanulmányok során megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására helyeződik. Lényeges elem még a vendégcsapatok révén megvalósuló egyetemek közti együttműködés, valamint a cégekkel való kapcsolattartás is, akiknek a rendezvény szponzorációja mellett nem titkolt célja a munkaerő-vadászat és a tehetséges hallgatók mihamarabbi megismerése.

DSC_5284 V kk

A Pannon Egyetem veszprémi csapatai mellett az idei évben a versenyen részt vettek Keszthelyről, Nagykanizsáról, a Budapesti Műszaki Egyetemről, a Miskolci Egyetemről, a Pécsi Tudományegyetemről és a komárnoi Sellye János Egyetemről érkező csapatok is.

A Pannon Egyetem csapatai közül ebben az évben az „All-nighters” (Kálmándy Dalma, Nagy Anna, Hátas Eszter, Farkas Alexandra) nevű csapat bizonyult a legjobbnak, a meghívott csapatok versenyében pedig az „AccuRate” (Krőhnung-Székely Károly Máté, Radics Ákos, Horváth Barnabás, Geisz András) diadalmaskodott. Az idén debütált oktatói különdíjat a „Pouvoir des Femmes” nevet viselő csapat (Kölkedi Veronika, Kiss Barbara, Németh Annamária, Katus Réka) érdemelte ki.

Egyetemünket az első helyezett csapat fogja képviselni az országos esettanulmányi versenyen, a szerepléshez ezúton is kitartást és sok sikert kívánunk!

Fotó: Domján Attila