Elsős napok az MFTK-n

Ebben a félévben az Elsős napok keretein belül ismerkedhettek meg a Pannon Egyetem újonnan felvett hallgatói az intézmény szerkezetével, vezetőségével, a tanulmányi rendszerekkel és követelményekkel, valamint az egyetemi létformával együtt járó számtalan kulturális és szórakozási lehetőséggel.

01_MFTK_ismerkedo_est_02

 Az MFTK kari tájékoztatójára hétfőn került sor, melynek során az osztatlan tanár- vagy bölcsészképzésre, nemzetközi vagy társadalmi tanulmányokra, esetleg politológiára jelentkezett hallgatók hallgathatták meg dr. Horváth Géza, a kar dékánja üdvözlő szavait, majd dr. Bús Éva tartott a különböző szakokról, szakpárosításokról, tudományos lehetőségekről, egyetemi programokról és esetleges buktatókról részletes tájékoztatót. Ezután városnéző sétán a város megismerése vette kezdetét különböző nyelvemlékek megtekintésén keresztül, érintve például a Mondolat emléktáblát, megtárgyalva a Veszprém szó kialakulását, a Margit romok megtekintésével bezárólag. Kedden folytatódott a szaktájékoztatók sora, mely este egy Vad Fruttik koncertbe, majd egy batyus ismerkedési estbe torkollott.

02_MFTK_ismerkedo_est_13

A kari koordinátor, dr. Pelczéder Katalin elmondta, hogy az események zökkenőmentesen és jó hangulatban zajlottak. Kiemelte, hogy a programok lebonyolításában, az elsősök fogadásában a HÖK is szerepet vállalt, ám a színes és változatos programokon gyakran csak az adott szak iránt érdeklődők vettek részt. A szerdai napon a gólyák a tájékozatókon és az ismerősök begyűjtésén túl megismerkedhettek a Vár épületével, sőt az Irodalom- és Kultúratudományi Intézet munkájához szorosan kapcsolódó Sziveri János Intézettel is. Az eseményeket csütörtökön a tanévnyitó ünnepély zárta, amikor minden elsőéves hallgató eskütétellel és dékáni kézfogással vált a Pannon Egyetem MFTK teljes jogú tagjává.

 

Heizinger Anita

fotó: Domján Attila