Ép testben ép lélek

Dr. Schmitt Pál, Magyarország Köztársasági Elnöke Sport – tanulás – karrier címmel tartott előadást február 24-én.

A Magyar Köztársaság elnökét, dr. Schmitt Pált az egyetem rektora, dr. Rédey Ákos köszöntötte. Köszöntőjében elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy köztársasági elnökünk itt az egyetemen tart előadást.

Dr. Schmitt Pál elmondta, hogy minőségi diákokra van szükség. Komolyan kell venni a tanulást, mert csak így lehet megszerezni a versenyképes tudást, ismereteket, idegen nyelveket kell elsajátítanunk ahhoz, hogy megálljuk a helyünket a világban.

A köztársasági elnök három fontos dologra hívta fel az egyetemi hallgatók figyelmét. Egyik és legfontosabb dolog a szép magyar beszéd. Semmi sem olyan fontos, mint édes anyanyelvünk – fogalmazott dr. Schmitt Pál. A másik fontos dologként az élethosszig tartó tanulás jelölte meg. Tanulás mindennek az alapja. Az ország jövőjéért tanulunk. A tudás mellett azonban nem lehet elhanyagolni a testi épséget sem. „Ép testben ép lélek”. Meg kell teremteni a test és a lélek harmóniáját. A testi fittség éppen olyan fontos, mint a szellemi. A mai világban elengedhetetlen a szellemi és a fizikai állóképesség, az önbecsülés és mások megbecsülése.

Dr. Schmitt Pál örült neki, hogy az egyetem az elméleti oktatás mellett, a mozgásra és a sportra is gondot fordít. Hiszen a lányok teste a legfontosabb, egy biológiai vagyon. A következő nemzedék múlik rajtuk, amiben nekünk, férfiaknak nem sok szerep jut, – mondta köztársasági elnökünk.

Az előadás végén dr. Rédey Ákos meghívta dr. Schmitt Pált a májusban hagyományosan megrendezésre kerülő Balatoni Regattára, ahol a veszprémi és a keszthelyi campus evezősei mérik össze erejüket. Ez a rendezvény is mutatja, hogy az egyetem nagy figyelmet fordít a sportra.