Évadhirdető

Május 19-én évadhirdető sajtótájékoztatót tartott a Pannon Várszínház, melyen Vándorfi László, és Krámer György számoltak be a teátrum jövőbeli terveiről.

pannon

A társulat nyáron sem pihen, számos előadásuk lesz még látható a következő hetekben is. Ám nem csak a jelenre fókuszálnak, hisz mostanra elkészült a következő évaduk programterve, melyet Vándorfi László ismertetett. Lássuk, mit láthatunk a társulattól jövőre!

Már ennek az évadnak a végén, elő-bemutató keretében lesz látható Arany János méltán ismert Toldi című művének musical változata. A produkció zeneszerzője a Ghymes Együttes frontembere, Szarka Gyula lesz.

A következő évadban különleges fogásra invitálják a nézőket, hisz bemutatják a Balfácánt vacsorára című vígjátékot. Francis Veber darabjában az újgazdag ostobaság fricskája kerül terítékre.

A mozgásszínházi elemeket kedvelő közönség sem fog unatkozni, hisz érkezik a némileg abszurdnak ígérkező Black comedy. Peter Shaffer komédiájában „Minden látszik, amit elrejt a sötét!”, így a nézők homályban bizonyára nem maradnak majd.

A Várszínház színpadára nem kisebb egyéniségek lépnek majd fel, mint Alexandre Dumas klasszikussá vált triója, A három testőr, akik mint ismeretes, végeredményben négyen vannak. A zenével fűszerezett kalandjátékban megelevenedik XIII. Lajos Franciaországa, és a jelmondat nem is szólhatna másképp, mint „Mindenki egyért, egy mindenkiért!”.

A családi kikapcsolódásra vágyók sem maradnak majd program nélkül. A Bergendy István és Csukás István nevével fémjelzett Mesélj, Münchausen! című musical nem kimondott gyermekelőadás, ám kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes lesz. Lényegében egy Orfeusz történet szemtanúi lehetünk majd ebben a látványvilágában is izgalmakat ígérő előadásban.

Krámer György az egy éves kényszerszünet után újra megrendezett Táncfesztivált méltatta, majd beszámolt arról a jövő évadban induló táncsorozatról, mely az ifjúsági közönségnek, illetve a legkisebbeknek ajánlanak. Ennek keretében kerül majd bemutatásra Prokofjev Péter és a farkas című műve, mely interaktív, táncos élményt ígér, valamint a Hattyúcskák tava című előadás. Utóbbi az ismert balett némiképp absztrakt átdolgozása.

Vándorfi László elmondta, hogy büszke a társulat odaadó munkájára és teljesítményére, melyet érzése szerint a közönség hálásan fogadott az idei évadban is. Ezek után beszámolt arról, hogy társulatuk a két új taggal bővül: Bakai Lászlóval, és Pánics Lillával.

A sajtótájékoztatón az évadhirdetés mellett egy érdekes kezdeményezésről is beszámoltak, mely egy nyílt vitát takar a Petőfi Színház, és a Pannon Várszínház között. Ahogy megfogalmazták, Veszprém városa kultúrára ítéltetett, így ennek szolgálatába állva kell megoldani a felmerülő súrlódásokat.

 

Szalai Renáta

Fotó: internet