Fergeteges este

A szerdai főműsorok természetesen szintén VEN híradóval kezdődtek. Már a kezdeteknél elég szép mennyiségű, nagyon lelkes néző gyűlt össze a nagysátorban. (Mi még ülőhelyet sem találtunk magunknak.) Ebben a kis összeállításban felidézhettük magunkban a keddi eseményeket, a bevonulást, a D!RH programokat, a GyerekVENőrző és a HellÁSZ műsorát, a koncertek hangulatát és persze az éjszakai bulikat a csapatkocsmákban és egyéb helyeken.

A híradó után, rövid VENfoglalók stílusú D!RH felvezetés után nem meglepő módon a VENfoglalók főműsora következett. A műsor egy fuvolázó lánnyal kezdődött, aki a magyar népmesék elejéről már jól ismert dallamot játszotta. Ezután egy rövid felvezető szöveg, egy részlet a Halotti beszéd és könyörgésből következett, természetesen nem az eredeti szöveggel. A rövid kis bevezetés után néhány szarvasnak öltözött lány táncát láthattuk a színpadon, később pedig a vezérek is megjelennek, pontosan 3 db. (Mint tudjuk, eredetileg heten voltak, de nem kell izgulni, a videóban meglesznek a többiek is.) A három vezér a vérszerződést fontolgatja, azonban egyiküknek se igazán fűlik hozzá a foga. Így el is vetik az ötletet és inkább eltáncolnak egy modern elemekkel fűszerezett, de alapvetően magyar néptáncra épülő botos táncot.

13_VENszerda_059

A táncos produkció után Huti vezér (a csapat diákrektor jelöltje) saját Yoyo-s produkciója következik. Azonban nem sokáig élvezheti a rivaldafényt, mert feljön a színpadra egy profi és fergeteges Yoyo előadásával azonnal le is alázza Hutit.

Ezután egy kicsit elcsendesedik a sátor, de csak átmenetileg. A csapat elénekli a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű dalt, amit a fent említett lány fuvolán kísér. Ha a kedves nézőközönség azt gondolta volna, hogy itt a vége, hát nagyon rosszul gondolta. A műsor végén a vezérek mindent beleadnak és Sztyepp Street Boys néven a legkülönbözőbb táncokat járják, a legkülönbözőbb zenére.

A nagyon szórakoztató műsor után a csapat talán még szórakoztatóbb kisfilmjét tekinthették meg a fesztiválozók. Már a történet legelején megjelenik a színpadról hiányzó 4 vezér. Ők a másik három vezért, nem mellékesen pedig a hazát keresték. Számukra a haza érthető módon a VEN volt. Azonban nagyon tanácstalanok voltak, azt sem tudták merre induljanak, így elmentek egy sámánhoz, aki a szent üveg segítségével megmutatta nekik az utat. A sámán útmutatása alapján megtalálják a „hiányzó” vezéreket, köztük Hutit.

Ezek után végre elkezdhetik keresni a hazát, viszont útközben meglátják a csodaszarvast és üldözni kezdik. A szarvas kergetése közben Veszprémbe érnek, ahol egy kocsmában megünneplik, hogy immár újra 7-en vannak és persze a többi csapat tagjaival is találkoznak. A történet végén pedig megérkeznek a VEN-re.

13_VENszerda_052

A kisfilm végén még néhány jelenetet láthattunk forgatás körülményeiről és arról, hogy az előző hetekben a csapat a kis matricák segítségével szinte minden VENfoglalt a városban.

A VENfoglalók műsora után nem sokat kellett várakoznunk, hogy a D!RH tagjai a színpadon teremjenek és felkonferálják a HóVENtróger csapat műsorát. A csapat már rögtön a legelején igazi bajoros hangulatot varázsol a nagysátorba, bajoros zenével és tánccal. Ezek után kicsit más vizekre eveznek és a méltán népszerű Da-Da-Da című/kezdetű zenére adnak elő egy fergeteges táncot.

13_VENszerda_064

A HóVENtróger műsorában a táncé és a zenéé volt a főszerep, így ezután ismét tánc következett, viszont nem akármilyen. A zenék között volt Gangnam style, Balu kapitány, de még Barbie girl is. A színes kavalkád után a csapat diákrektor jelöltje és segítője adtak elő egy kis műsorszámot. Azonban nem sokáig maradtak egyedül a színpadon, mert az előadás zárásául az egész csapat mellettük termett és közös énekkel, tánccal zárták a produkciót.

13_VENszerda_068

A műsor után a HóVENtróger kisfilm következett, amelynek címe Josef és a VENkalibur volt. Az egész történet úgy kezdődött, hogy főhősünk a sárkánnyal való harc közben eltörte a kardját. Még aznap éjszaka, álmában megjelent neki a VEN szelleme, akit az egyetemünk egyik oktatója alakított. Ő az erdőbe, Kovács úrhoz küldte Josef-et, hogy megjavíttathassa a kardját. Kovács úr azonban nem volt az erdőben. Viszont találkozott ott egy segítőkész fiatalember, aki a kardot nem tudta megjavítani, de elvezette Josef-et Kovács úrhoz, akit szintén egy oktató alakított. Annak ellenére, hogy ő az utolsó tünde kovács nem tudta megjavítani a kardot.

(Itt egy rövid bejátszás következett a pajkos bajorokról.)

A rövid kis kitérő után egy vaskereskedőnél is megpróbálják megjavíttatni a kardot, azonban ott sem sikerül, a főhős a nagy varázslóhoz megy. A varázslónak sikerül megjavítania a kardot. Ezután újabb harc következik a sárkánnyal, a kard pedig újra eltörik.

Végül Josef megkér mindenkit arra, hogy szavazzanak rá, segítsenek együtt összekovácsolni a kardot.

13_VENszerda_073

A főműsorok után a tömeg a nagyszínpadhoz települt át, ahol az egyetem szimfonikus zenekara játszott el két művet. A zenekar produkciója után elkezdődött a VEN Allstars, melynek keretein belül a fellépők megidézték a korábbi VEN-ek hangulatát, korábbi kortesdalokat énekeltek el, adtak elő. A VEN Allstars után az Idraulici del Suono zenekar teremtett fergeteges hangulatot. A zenekar tagjai és a tömeg szinte önkívületi állapotba került, hatalmas buli volt, fantasztikus, szinte hihetetlen volt! A nagyszínpadon később az Anima Sound System következett, azonban szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy az olaszok zenéje után a fesztiválozók nagy többsége a Burn Party Arénába tömörülve várta azt, hogy megérkezzen Korda György és Balázs Klári. Szerencsére meg is érkeztek és a már amúgy is teljesen felspanolt tömeget tovább lelkesítve csináltak nagyon nagy bulit, az emberek szinte szétszedték a színpadot és az arénát. A házaspár után Dévényi Tibor, Tibi bácsi szórakoztatta tovább a közönséget a nagysátorban, akinél természetesen ott volt az elmaradhatatlan piros, fehér pöttyös labda, amelyet felhasználva minden bizonnyal nagyon pontosakat dobott.
A fellépők előadása után és közben pedig természetesen alkonyattól pirkadt.

13_VENszerda_078