Fesztivállatok

Ha nyár, akkor fesztivál!

Még nincs vége a nyárnak! Íme, néhány augusztusi program, amit az új tanév előtt még garantáltan élvezni fogsz és muszáj ott lenned a haverokkal!

people-4212584_1280

  1. Sziget Fesztivál

A Sziget Fesztivált nem kell senkinek sem bemutatni (reméljük). A hazai legnagyobb, legszínesebb és változatosabb fesztivál. Aki a kapun belép, egy teljesen másik világba kerül. Napközben szórakoztató, fejlesztő és érdekes programok, este határtalan buli és koncert várja az ide látogatókat. Ezen a helyen garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő zenét, show-t. Óriási hacacáré, őrületes díszletek, cirkuszok, színházak, színpadok és bemutató sátrak töltik ki a Hajógyári-szigetet. Jó kedv és mulatozás, új ismeretségek, fergeteges élmények gyűjtői lehetnek a fesztiválozók.

  1. Strand Fesztivál

Forró éjszakák és nappalok? Akkor Strand fesztivál! Zene, tánc és mulatozás vár rád, meg persze a Balaton közelsége mindig jól jön egy húzós buli után.

  1. SZIN

Szegedi Ifjúsági Napok. A fiatalság örömszigete, a Napfény városában, a Tisza partján, meglehetősen pénztárcabarát árakkal. A SZIN ötven éve kezdődött, és azóta is hatalmas sikernek örvend. Kötelező nyárzáró parti négy napon keresztül.

        4. DOSZFESZT

“A Doktoranduszok Országos Szövetsége idén XXV. Jubileumát ünnepeli, melynek apropóján idén először rendez saját szervezésű fesztivált értelmiségi fiatalok számára, Keszthely városában, 2019. augusztus 15-18. között.

Rendezvényünk fő célcsoportja doktoranduszok, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók, de különös figyelmet fordítunk a mester szakos hallgatókra, szakkollégistákra, a TDK-sokra is, akik az utánpótlását biztosítják a doktori képzésnek, és tágabb értelemben pedig a tudományos utánpótlásnak. Összességében tehát, az értelmiségi fiatalokat várjuk, ahol a testi-lelki feltöltődésen és a szórakozáson túl a szakmai kíváncsiság kielégítésére is van lehetőség.”

 

Mindenképpen szerezd be mielőtt indulnál:

Kellékek és tippek

Baszatáska, veretikül. Viccet félretéve, szükséged lesz egy praktikus táskára. Véleményem szerint a legkényelmesebb és praktikusabb választás az övtáska, könnyű és esélyed sincs felesleges „majd kelleni fog hidd el” dolgokkal teletömni.

Szerezzünk be esőkabátot vész esetére. Már pár száz forintért hozzájuthatunk egyszer használatos esőkabátokhoz, melyek alig foglalnak helyet, akár zsebre is tehetőek. Ha ügyesek vagyunk, akkor egy laposüveg is elfér a becsomagolt állapotú kabátkában.

A fesztiválok nem a higiénikusságukról híresek, tehát ha tehetjük, zsebkendőt, nedves törlőkendőt és kézfertőtlenítőt szerezzünk be. Ezek főként a lányokat érintik, hiszen a toitoik nem a legmegfelelőbbek egy nő számára,a fiúk pedig úgy is megoldják az erdő szélén, bokorba vagy csak egy sarokban is akár. Mindegyikből kapható kis méretű, utazó kiszerelésű darab. Esetleg naptejet, ha fürdéshez készülsz, szúnyogriasztót, napszemüveget.

Pénztárca helyett: a mai pénztárcák igen csak nagyok, kényelmetlenek, pláne, ha női darabról van szó. Így célszerű egy okmány/irattartót beszerezni, amely kicsi, komfortos és helytakarékos megoldás. Belefér minden pontos kártyánk és meg a pénzünk is.

Éljen a nájlonzacskó! Ez a módszer úgy néz ki, hogy egy jó erős, átlátszó nejlonzacskót belegyömöszölsz egy nagy ásványvizes palackba úgy, hogy a szája kilógjon. Így egy tölcsér segítségével tudsz italt önteni a zacskóba. Amikor nagyjából megtelt a flakonod, csomózd meg a zacskót és csúsztasd bele az üvegbe, majd a fennmaradó helyet töltsd meg szénsavas ásványvízzel! Ezt olyan helyeken tudod alkalmazni, ahol megengedett a folyadékbevitel.

Vannak, akik bicikliznek. Én nem vagyok ilyen, de tudom, hogy a komoly bringásoknak van víztartályos hátizsákjuk. A fesztiválok bejáratánál nem igazán ismerik az ilyeneket, nagy részüknek teljesen idegen, hogy ily módon is lehet folyadékot szállítani. Ezekben a hátizsákokban rejtett zsebben van a folyadék, így avatatlan szemnek fel sem tűnik, hogy fél liter vodka lötyög a hátadon. 

Toastkenyér trükk: kivágjuk a közepét, elhelyezünk benne egy félliteres üveget – fontos, hogy ne lötyögjön! –, majd visszacsomagoljuk és lezárjuk. Ez leginkább a kempingezők turpissága lehet.

Gyümölcsvarázs: Fogj egy nagyobb fecskendőt, töltsd meg vodkával és szúrd le vele a gyümölcsöket, fecskendezd beléjük a nedűt! Talán nem fogsz berúgni egy fürt szőlőtől, de szinten tartáshoz jó lehet. 

Szerző: Salgói Flóra

(Fotó: pixabay.com)