Gólyabál – nemcsak gólyáknak

November 27-én Veszprémben is megrendezték a hagyományos gólyabált. A “B” épület  aulájában a gólyáktól a „rególyákon” át a lelkes felsőévesekkel bezárólag rendkívül sok ember perdült táncra.

A kissé korainak tűnő este hét órás kezdés ellenére gyorsan megtelt a helyszín. Csinosabbnál csinosabb lányok, elegáns fiúk keresték a még szabad asztalokat, ahonnan a legjobban látják a műsort és egymást.

dsc_6624

A gólyák hagyományos eskütétele után a Csillag születik egyik sztárcsapata, a várpalotai Queen Dance mutatta meg, hogy kicsi a bors, de erős. Az apró emberkék úgy ugráltak az aula kövén, mintha soha többé nem tudnának megállni. Az egészen kicsiktől a nagyobbakig más-más kategóriájú táncokat mutattak be, és a közönség nagy örömére láthattuk a híres „Csókkirály táncot”, ami a műsor egyik fénypontja volt. A nyitó táncot idén is az Universitas Tánccsoport Egyesületnek köszönhettük.

dsc_6870

A www.nemvagyokluzer.hu bemutatta Janklovics Péter, a 2009-es Sziget Fesztivál arca segítségével a Human Design Centert, amellyel sikerült megalapozni a hangulatot. De az est legjobb része mégis a tánc volt. A talpalávalót olyan zenekarok biztosították, mint a Hello Kids zenekar, vagy a Crystal együttes, rendesen megtáncoltatva a közönséget nagysikerű dalaikkal. Akinek ez a fajta zene nem állt közel a szívéhez, az a második emeleten tombolhatta ki magát Dj. Kissattee-val, vagy az Xbox teremben egy kis karaoke-val, vagy pókerrel. Szerencsére mindenhol voltak érdeklődők, és ahogy elnéztem az arcukat nagyon jól érezték magukat.

dsc_7211

dsc_7170

Ahogy az idő telt, és a hajnalhoz közeledtünk egyre csendesebbek lettek a folyosók. A megfáradt tömeg lassan szétoszlott, a szervezők elpakoltak, és már csak az üres aula és az emlékek maradtak a későig bulizóknak.

Jövőre újra lesz bál, és ne felejtsétek el, hogy a hiedelemmel ellentétben ez nem csak gólyáknak szóló rendezvény.

Képeket a galériánkban találtok: http://egyetemunk.com/index.php/galeria/?album=1340