Alumni program, avagy a GTK újabb nagy dobása

Egyetemünk Gazdaságtudományi Kara a Pannon Egyetemen elsőként és a karok között egyedülálló módon alumni szervezetet hozott létre. Egy igazán eredményes, öregdiákokból álló közösség kialakításához természetesen a már végzett hallgatók lelkesedése is szükséges, azonban úgy tűnik, hogy ebből egyelőre nincs hiány, sőt, valójában Ők kezdeményezték az egészet. A program múltjáról, jelenéről és jövőjéről az alumni közösség kari vezetőjétől, Dr. Gyurácz-Németh Petrától kaptunk információt.

P1060462

Fontos azzal kezdenem, hogy ne gondoljátok, hogy elkapkodott dologról van szó. A GTK öregdiákjainak egy lelkes csoportja már egy-másfél évvel ezelőtt elkezdett dolgozni egy alumni közösség alapításának ötletén. Ők később lelkiismeretes és udvarias hallgató módjára felkeresték a kar vezetését is, ahonnan támogató hozzáállást szerezve immár egyesített erővel, kari munkatársakat is bevonva folyt a szervező-, és előkészítő munka. Hogy mi lett az eredmény? Egyértelmű, hogy egy különleges és hosszú távon is sikeresen működtethető rendszer. A GTK olyan magas bizalmi szintű, alulról építkező, közös értékteremtő csoportot hozott létre, amely a win-win szituációk elérésére törekszik. Tudom, ez így nagyon jól hangzik, már-már túlságosan is. Hogy mit is jelent ez pontosan? Valójában azt, aminek elsőre is tűnik, egy baráti és üzleti kapcsolatokon alapuló hálózatot, ahol a tagok és a Gazdaságtudományi Kar kölcsönösen támogatják és segítik egymást. A kar részéről egyértelmű cél a végzett hallgatókkal történő kapcsolattartás, az üzleti élettel való kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőségek feltérképezése, a diplomaszerzést követő segítségnyújtás (például tréningek, képzések), vagy egyszerűen csak jó hangulatú, a kapcsolati háló építésére alkalmas programok szervezése. Az ötletgazdák a jelenlegi hallgatókra is gondoltak, hiszen célként tűzték ki a céges ösztöndíj lehetőségek megteremtését, valamint gyümölcsöző együttműködések kialakítását. Igen, jól látod, ez egy olyan szervezet, amely segítségével a végzett hallgató nosztalgiázhat, tanulhat, barátokat és üzleti partnereket szerezhet, hallgatókat mentorálhat, más tagoktól segítséget kérhet, vagy épp kedvet kaphat ahhoz, hogy tovább tanuljon, illetve posztgraduális képzést végezzen.

Ez minden? – kérdezheti a vállalati környezetben edződött szakember, miközben úgy pöccinti arrébb a cikkemet, mint a nyáridőben szemtelenkedő rémkaticát. Nem, dehogyis, még nincs vége! Az alakulóban lévő egyesületben való tagság tagdíjfizetési kötelezettséggel jár majd ugyan, de az mindössze havi 500, azaz ötszáz forint lesz. A tagok az alumni szervezet rendezvényein történő részvételre, illetve egyéb, partnereknél igénybe vehető kedvezményekre jogosító tagsági kártyát kapnak majd. Tervben van továbbá egy extra előnyöket biztosító „aranytallér” rendszer bevezetése is. Akkor is jó hírem van, ha most lefelé görbülő szájjal révedsz a távolba azon sopánkodva, milyen rosszul döntöttél, amikor korábban nem a GTK-t választottad a továbbtanuláshoz. A szervezetbe ugyanis pártoló tagként olyanok is beléphetnek, akik nem a  Gazdaságtudományi Karon, sőt, akár nem a Pannon Egyetemen szerezték a diplomájukat, de szimpatizálnak a karral, valamint az öregdiákokat tömörítő egyesület elképzeléseivel. Amennyiben még tanulsz, de korábban már befejeztél egy szakot, szintén szívesen látnak az egyesületben.

alumni_delutan2

A közösség már most is rendszeresen szervez programokat, félévente kettőt. A projektmenedzsment és az együttműködés témájú szakmai délutánokról már lemaradtál, de a november 29-i leadership központú programot még elcsípheted. Viszket már a tenyered, ugye? Ne aggódj, nem csak ajánlás, vagy meghívás útján lehet bekerülni, ha jelentkeznél, nem kell mást tenned, mint küldeni egy e-mailt az alumni@gtk-uni-pannon.hu címre, vagy a kari honlapot átböngészve kiválasztani és regisztrálni valamely alumni rendezvényre.

Fotó: Gazdaságtudományi Kar