Hajnali Nyugat

Április elején a Magyar Költészet Napja alkalmából az AranyMúzsa Szavalókör kedveskedett egy műsorral az egyetemi polgárok számára Hajnali Nyugat címmel.

Nedermann Katalin, a rendező igazán kitett magáért és ennek egy csodálatos előadás lett az eredménye. A versek és a koreográfia méltó emléket állított a magyar irodalom nagyjainak. A Költészet Napját minden évben József Attila születésnapján ünnepeljük, akiről tudjuk, hogy milyen ellentmondásos személyiség volt. Az előadás hűen tükrözte személyiségének ezt az oldalát, mivel egyszerre szólt szerelemről, csalódásról, égi magasságokról, majd pokolbéli kínokról. Ambivalens érzelmek keveredtek az előadók szavai által a nézők szívében. Gyilkosság és élet, szerelem és elválás.

A fények és a mozgás kiegészítette mindazt, amit a szavakkal nem lehetett elmondani. Olyan verseket választottak, melyek az egész Nyugat nemzedékének érzéseit és életét tükrözik, s a mai napig megállják a helyüket. Érzéseket jelenítenek meg, melyek hatnak ránk. A teremben ülve, mintha egy elvarázsolt világba léptünk volna. Alice Csodaországban, olyan Csodaországban, ahol a néző is részesévé válik az előadásnak.

A produkcióban közreműködött Meszes Tímea gordonkával, mely csak még intenzívebb élményt varázsolt a játéktérre. Emellett hallgatótársaink csillogtatták meg tehetségüket: Iván Réka, László Dóra, Magyar Orsolya, Molnár Barbara, Reguli Dóra, Király Dániel, Kotorczó Máté, Omischl Ferenc és Seregi Ferenc