Hol találunk állásajánlatokat? Íme 10 tipp, hogy hogyan keressünk állást!

Sokféle úton-módon kereshetünk állást. Íme 10 lehetőség:

  1. Állásportál

A www.profession.hu-n szinte kivétel nélkül mindenki találhat számára megfelelő pozíciót. Sok ezer ajánlat közül válogathatunk, nem hiába ez Magyarország vezető állásportálja. Érdemes feliratkozni a hírlevélre, ráadásul ezt testre is tudjuk szabni. Sőt akár a mobilunkra is letölthetünk egy álláskereső applikációt.

Szintén jó alternatíva, ha Facebook-on megkeressük a “Pályakezdő – Profession.hu “ oldalt és like-oljuk, hogy napi szinten értesülhessünk a legfrissebb ajánlatokról.

Ha az oldallal kapcsolatban vagy szakmai gyakorlattal kapcsolatban segítségre lenne szükségetek, keressétek a Profession.hu vezsprémi “ Ambassador”-ját Hidvégi Mónikát !

Kontakt : ambassador@ydc.hu

 

  1. Adatbázis

Alternatív formája az álláskeresésnek, ha adatbázisokba regisztrálunk. A munkáltatók által leginkább használtat szintén a Profession.hu-n találjuk. Nem kell mást tennünk, mint néhány adatot megadni, és feltölteni önéletrajzunkat. Ha egy munkaadó toborozni kezd, akkor innen válogatja ki a jelölteket, azaz “házhoz jön” az állás.

 

  1. Gyűjtő oldal

A www.jobmonitor.hu egy gyűjtő oldal, amely más portálokon megjelenő lehetőségeket összesít. Iratkozzunk fel erre a hírlevélre is!

 

  1. Cégek karrieroldala

Ha vannak céljaink, akkor tudjuk, hogy melyik az a néhány cég, ahol valóra váltanánk álmainkat. Érdemes folyamatosan figyelni a honlapjukat, és regisztráljunk a karrieroldalukon.

 

  1. Munkaadó megkeresése

Ne legyünk félősek! Ha valóban az adott cégnél szeretnénk dolgozni, keressük meg őket. Még akkor is, ha épp nem keresnek új embereket.

 

  1. Állásbörzék

Személyes találkozásra és tájékozódásra kiválóak az állásbörzék. A tavaszi és az őszi hónapokban szinte minden hétre jut egy rendezvény. Fontos, hogy felkészülten érkezzünk!

 

  1. Apróhirdetési újságok

Az újságokban megjelenő hirdetéseket is érdemes minden nap áttanulmányozni. A Kisalföld és a Délmagyarország napilapok állásajánlatai pedig megjelennek a profession.hu oldalon is!

 

  1. Munkaügyi központ

Hagyományos módja az álláskeresésnek, ha regisztrálunk a munkaügyi központnál.

 

10. Kérdezősködjünk az ismerőseinknél

Végül, de nem utolsó sorban: ne feledkezzünk meg a barátainkról, ismerőseinkről! Minél többen ismerik terveinket, annál könnyebb lesz megvalósítanunk azokat. Kapcsolatok ereje és a problémák másokkal való megosztása olykor csodákra képes.