HS7 élőben a VENről

Eltelt az ötödik napja is az egyetemünk ünnepének. Betyáros eredményhirdetés, traktorhangos stand up, Marót Vikis táncikálás és Menny utca 7 szám alatti tombolás után ismét balatoni borokkal kényeztettem már kellően megfáradt testemet. Egy bor alapú koktél fogyasztása közben találkoztam Takács Zoltánnal, a Heven Street Seven billentyűsével, beszélgettem vele zenéről, barátokról, és munkáról.

Iván: Mióta zernéltek együtt?

Zoli: A Krisztián és a Robi, az énekes és a basszusgitáros 1994-95 tájékán találkoztak, és kezdtek együtt zenélni. Én ekkor elsős gimnazista voltam, ezért őket kellene kérdezni, mert én csak 1998 végén csatlakoztam. Ezenkívül egy 2004-es gitárosváltás  óta együtt van az egész brigád. Idén gondolkodtunk el a 15 éves jubileumra, mit kéne csinálni, és ez a szám nekem legalább olyan meglepő mint bárki másnak.

I.: Barátság vagy munkakapcsolat van köztetek?

Z.: Barátilag vagyunk együtt, mert ezt nem lehet úgy nézni mint egy szakma. Nem lehet így felfogni. Nem mondhatom, hogy nincsenek konfliktusok, mert folyamatosan vannak. Még ha, ne adj Isten valakivel éppen gyűlöljük egymást akkor is zenélni kell tovább. Próbáltuk, hogy egy hónapig nem zenélünk,  de azt az érzést senkinek nem kívánom.

I.: Mindannyian hivatásszerűen zenéltek?

Z.: mindenkinek van valami más elfoglaltsága, de ezek a zenélés miatt úgy ahogy alapon működnek nem lehet azt mondani, hogy reggel 8-tól ülünk és dolgozunk. A dobosunknak van Pakson az erőműben munkahelye. Neki van egyedül ilyen fix állása, de szerencsére elég rugalmasan kezelik a munkaidejét. Mindenkinek megvan a maga szakmája, de természetesen mindenki az együttest részesíti előnyben. Az én végzettségem hangmérnök, és egy stúdióban dolgozom.

I.:Milyen volt a közönség?

Z.:A közönséget nem is illene értékelni. Én vagyok a legszkeptikusabb a társaságban, általában csak a hibákat veszem észre. Ennek ellenére borzasztó elégedett voltam ateljesítményünkkel és a közönséggel is. Nagyon kedvesek voltak, és nagyon jól fogadtak mindent.  Mindenféle negatív fennhang nélkül mondom, hogy az új dalokat,  amiket játszunk nem annyira ismerik, de ettől függetlenül minden számot jól reagáltak le. Láttam hogy egy-két számnál kicsit meglepődtek páran hogy mi is ez a zene? De összességében nagyon elégedett vagyok.

I.:Maradtok a VEN-en?

Z.:Most sajnos éppen miattam kell hazamennünk, mert holnap reggel dolgom van a stúdióban, amúgy általában szoktunk maradni egy kicsit beszélgetni, körbenézni. Így is hajnali 3-4 re érünk haza, de nekem holnap reggel 8-kor kötelező jelenésem van.

A nagy sietségből még fél óra spontán beszélgetés lett, és még egy bor és bor alapú koktél másnéven következett. Ezek után sűrű hálálkodás közepette elbúcsúztunk és ő az országúton én meg a VEN sűrűjében töltöttem az éjszaka, vagy inkább már hajnal további részét.

Utolsó nap következik szóval tessék kiélvezni. VEN van volt lesz!

Moran-Villota Iván