I. nemzetközi gazdálkodás szakest

Március 8-án tartották az I. nemzetközi gazdálkodás szakestet az egyetemi menzán. Az estet a főszervező, Andriska Gábor, ismertebb nevén Rizsa nyitotta meg. Rövid, de annál frappánsabb szövegében kiemelte, hogy szakuk olyan, mint a kezében tartott papírlap: a keretei már megvannak, tartalommal azonban nekik, a szak hallgatóinak kell megtölteni. Ehhez csapatszellem szükségeltetik, vezényszóra nem valósulhat meg. Ezután Lőrincné Dr. Istvánffy Hajna szakvezető köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

Egyetemünkön 2006 óta van nemzetközi gazdálkodás szak. Az önálló szakest gondolata már régebben is megfogalmazódott Andriska Gáborban. A megvalósításig azonban csak most jutott el, miután szakuk elérte a bűvös kétszázas létszámot. Elsődleges célja az érték-és hagyományteremtés volt, valamint a szak közösségi erejének növelése. A szakestet megelőző két szaktalálkozó mintegy igényfelmérés volt; az elsőn harmincan, a másodikon hetvenen vettek részt. A szakesten még ennél is magasabb volt a részvételi arány. Külön eredmény, hogy az oktatók jelentős része is megjelent, és még a táncparketten is megmutatta magát.

A megnyitó után következett az ízlésesen tálalt svédasztalos vacsora többek között rántott hússal, pörkölttel és nokedlivel, de még hortobágyi húsos palacsinta is akadt. A vacsora mellett Keresztes Noémi énekes-gitáros műsorát élvezhettük. Az est meglepetést is tartogatott a hölgyek számára: a szakavatás és az eskütétel után a szervezők nőnapi ajándékként csokiszökőkúttal kedveskedtek. Mindezek után kezdődhetett a buli, amelynek beindításában én is aktívan részt vettem.:) A hangulat fokozásához hozzájárult a koktélpult is változatos kínálatával. Az első szakest tehát jól sikerült, jövőre is valami hasonlót!