Interjú az új diákrektorral, Tibessel

Véget ért a VEN, ami azt jelenti, hogy új diákrektorunk is lett: Csaba Tibor, vagyis Tibes vette át a megtisztelő címet Ateskától az elkövetkezendő évre. Vele beszélgettem a VEN-ről, a győzelemről és a rá váró feladatokról.

Először is az elmaradhatatlan kérdés: mit jelent számodra a VEN?

Hát ezt nagyon nehéz megfogalmazni. Az idei VEN speciel életem egyik legjobb hetét jelentette. Neh

12_ven_2_0071

éz visszagondolniarra, hogy hogyan tudtam két VEN-t végigcsinálni úgy, hogy abszolút nem vettem részt csapatmunkában, szóval csak átlag VEN-polgárként buliztam. De ez az idei felülmúlta a várakozásaimat minden értelemben, mert nagyon sok pozitív, jó arc emberrel ismerkedtem meg…és tényleg ez, hogy én hat napon keresztül táncoljak egy hűtő tetején hajnali 5-ig, és úgy kell szabályosan leszedni, és utána meg már 10-kor kelek, részt veszek a programokban, és csinálom szívvel-lélekkel, ezt nem tudtam volna elképzelni.

Szóval az előző években nem is voltál csapattag? Hogy jött ez idén?

Elég gyakran részt vettem bulikban meg hasonlók, szóval ezeket az embereket, akikkel most még közelebbi kapcsolatba kerültünk, ismertem korábban is. Gólyatáborban is patronáltam. Nekem ez a rappelés volt mindig is az, amivel eljutottam az emberekhez. Meg tényleg egy csupaszív, közvetlen embernek tartom magamat. Úgy indult az egész, hogy Topek bedobta a nevem egy csapatgyűlésen, aztán Vinyó totál meggyőzött, onnantól úgy voltam vele, hogy ezt simán bevállalom. Annak ellenére, hogy úgy nyomtam végig két VEN-t, hogy nem csapatban, azért láttam a diákrektor-választást, és ez így az álmaimban szerepelt, hogy egyszer majd talán én is jelöltként…

És ez mennyivel volt másabb, mint amit elképzeltél? Több időt és energiát kellett fektetni bele, mint gondoltad?

Összességében sejtettem én, hogy sok meló lesz vele. Voltak nagyon nehéz időszakok. Az volt a mák, hogy amit rögtönözni12_ven_2_023 kellett vagy utolsó pillanatban összehozni, azok is nagyon jól sikerültek. Nem görcsöltem ezeken a dolgokon, nem úgy fogtam fel, hogy ez mekkora stressz meg szenvedés, hanem úgy, hogy ez egyfajta öröm, hogy ekkora felelősség van a vállamon. Egy egész csapat állt mögöttem, és értük küzdöttem végig, és tényleg nagyon jó volt. Most még lehet, hogy bukok egy-két tárgyat, de úgy vagyok vele, hogy amennyi élményt kaptam ettől az egésztől, bőven megérte.

Számítottál a győzelemre?

Inkább úgy mondom, hogy esélyesnek éreztem magunkat. Befutóknak leginkább még az Úttörőket vártam, ők csapatszinten nagyon vitték az egészet.

Mi történt abban a 24 órában, amíg a tiéd volt a hatalom?

Az volt a probléma, hogy az nem volt 24 óra. Engem ugye megválasztottak, 8 óra környékén megkaptam a dolgokat, és akkor utána természetes ez a hú-de-örülünk, bulizunk meg hasonlók, és kb. felkeltem, és már szenátusi ülés volt, és vissza kellett adnom a hatalmat. Szóval így ténylegesen sok mindent nem tudtam vele kezdeni. Ráadásul szombaton nem is nagyon dolgoznak, úgyhogy hiába telefonáltam volna be bárhova is.

Volt valami terved erre a 24 órára?

Úgy voltam vele, hogy ez így is, úgy is csak egy névleges cím…most én szívesen aláírtam volna pár diplomát, de nem csinálhattam volna meg. Viszont ettől függetlenül a rektor úrral meg a polgármester úrral is ott röhögcséltem meg tegeződtem reggel, és ez hatalmas élmény volt. Meg az volt a durva az egészben, hogy vették a poénokat, szóval tök el voltak lazulva. Amúgy erről a rektorságról még annyit, hogy pár embernek mondtam, hogy ki van rúgva, de senki nem vette komolyan.

Az elkövetkezendő egy évben sok helyen kell megszólalnod, szerepelned. Erre mennyire vagy felkészülve?

Nagyon bizakodva várom ezt az egy éves periódust, ami már elkezdődött, mert nekem azért a VEN-en is az volt a mákom, hogy színpadi tapasztalatom van bőven. Onnantól, hogy felmentem és kezembe vettem a mikrofont, nem volt semmi probléma. Úgyhogy azt érzem most is, hogy ha bárhol mutatkoznom kell, az tényleg nagyon jó lesz. Nagyon jólesett a rektor úrék részéről, hogy mondták, hogy nyílt napokon el lehetne nyomni a csapatindulót, amit írtam, mert szerintük vonzaná az embereket. Erre bármikor készen állok.