Interjú Barta Zsófiával a Holdviola énekesnőjével

A VEN első nagyszínpados fellépőjének, a Holdviola együttes koncertje után a buszukban beszélgettem az énekesnővel Barta Zsófiával, a fellépésen táncoló néptáncos lányok társaságában.

Iván: Sziasztok! Először szeretnélek megkérni hogy mutasd be az együttest.

Zsófi: Mi vagyunk a Holdviola együttes. Népdalokat dogozunk fel, modern felfogásban. Vannak táncosaink akik itt vannak mellettünk, és akiket nagyon imádok.

I.: Kik a tagok az együttesben?

Zs.: Gál Lajos a gitáros, a dobos és az együttes értelmi szerzője Farkas Péter, és van egy basszusgitárosunk Kiss Balázs.

I.: Ha jól tudom hárman vagytok az alap felállásban?

Zs.: Igen. Balázs úgynevezett session zenész mindig jön velünk koncertekre, de interjús megjelenéseknél hárman szoktunk lenni.

I.: Új megjelenők vagytok a zenei piacon. Hogy élitek meg ezt?

Zs.: Ez elég bonyolult érzés, de megpróbálom elmondani az érzéseimet. Arra gondolok hogy amikor megszólal az ember dala a rádióban, innentől mondhatni hogy beszélhetünk „sikerről”.
Mindannyian másként éljük meg. Én egy nagyon szerény ember vagyok. Én nem sikernek fogom fel. Hanem egy más életformának.

I.: Megterhelő ez az életforma?

Zs.: Hát energia kell hozzá de nem is a koncertekhez kell hanem az utazáshoz. De nem mondanám hogy megterhelő.

I.: Ki írja a dalokat?

Zs.: Ugye a dalok átdolgozások. Legtöbbször a Petinek szokott eszébe jutni egy zenei hangzás, és Lajos is szokott. A dalokat is ők választják ki, de ehhez majd én is csatlakozni szeretnék.

I.: Hol fogtok koncertezni a közeljövőben?

Zs.:Most szombaton Salgótarjánban, és május nyolcadikán Cseszneken.

I.: Köszönöm szépen, jó utat!