Interjú

Elekes Gergő és Gallai József filmes együttműködése még a 2011-es évben kezdődött. Akkori anglisztika szakos hallgatóként mindegyikük élénken érdeklődött a filmkészítés iránt. Utóbbi filmjének vetítésén találkoztak először még 2009-ben, az elmúlt pár év pedig több egész estés filmet (Csendes változás, A meg nem érintett), rövidfilmeket (Még mindig, Paranormal Passivity) és kísérleti filmet (Exitus) eredményezett tőlük.

vlcsnap-2013-08-08-15h51m12s80

Idén májusban azonban olyan fába vágták a fejszéjüket, amelybe még a profi, hivatásukat tekintve filmesek is kétszer meggondolnák, hogy belekezdenek-e. A thriller műfajában domborító Interjú forgatókönyvét Gallai írta, aki napjaink álláskeresési mizériáját vette alapul. A rendezést azonban már Elekessel közösen csinálták, minimális költségvetésből.

A történet szerint egy harmincas éveiben járó link, iszákos nő állásinterjúra indul, ám a megbeszélt helyen és időpontban nem várt borzalmak várják őt. Egy rejtélyes idegen telefonon és különböző üzeneteken keresztül ad neki újabb és újabb utasításokat, melyek mind azt sugallják, hogy kettejük múltja szörnyű titkokat rejt.

A színészek főként a veszprémi Pannon Várszínház profi színészei közül kerültek ki: a főszerepre sikerült Kovács Ágnes Magdolnát megnyerni, de kisebb szereppel gazdagodott Héthy Diána és Telegdi Kamilla is. A további két főszereplőnek is „nagyágyút” kértek fel: Varga Gábor az ország egyik legismertebb szinkronszínésze, Kálmánchelyi Zoltán neve pedig az egyetemisták körében nagy népszerűségre szert tett uristen@menny.hu című rövid filmszatírából lehet ismerős.

A forgatás kilenc napot vett igénybe és májustól augusztusig tartó intervallumot ölelt át. A stáb – amely közel negyven főt számol – forgatott Veszprémben, Alsóörsön, Hajmáskéren és Balatonalmádin is.

vlcsnap-2013-08-08-15h50m50s103

A páros szándékait mi sem jelzi jobban, hogy az ősz folyamán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság korhatárosította filmjüket, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy az Interjú mozikban vetíthető legyen. Celldömölkön, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Szolnokon, valamint a fővárosban már minden bizonnyal műsorra kerül Elekesék produkciója.

Gallai megkérdezésünkre elárulta, hogy jövőre Csáth Géza novellájának megfilmesítésével indítják a 2014-es évet.

A tisztelt érdeklődőknek december 10-én lesz alkalmuk megtekinteni az Interjút, az E épület kamaratermében, az egyetem filmklubjának keretein belül, ahova a szervezők és az alkotók is mindenkit szeretettel várnak.