Írók versengése

Május 21-én este 6 órakor került sor az egyetemi írópályázat eredményeinek kihirdetésére a B épület konferenciatermében. Az immáron második alkalommal meghirdetett pályázatot az egyetem Közművelődési Titkársága írta ki, egyik főszervezője Felföldi Gábor volt, aki saját állítása szerint ‘laikus szemmel’ részt is vett a művek elbírálásában. A verseket és a prózai műveket külön kategóriában bírálták el, a zsűri tagjai, azaz Szilágyi Zsófia és Kovács Gábor, a Magyar Irodalomtudományi Tanszék oktatói, Tungli M. Klára író és Ács Anna művészettörténész.11

Az est elején Felföldi Gábor köszöntötte a pályázókat, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén is ennyien neveztek és merték másoknak megmutatni írásaikat. Volt, aki mindkét kategóriában küldött be műveket, és a produktumok – a zsűri szerint – magas színvonalúak.

A közel 30 pályázó majdnem 60 műve közül: vers kategóriában osztottak – mindössze – első három díjat és két különdíjat. Novella kategóriában két nyertest és két különdíjast választottak. Minden pályázó ajándék könyvet, a nyertesek pedig könyvutalványt kaptak, és publikálási lehetőséget a jövőre megjelenő, egyetemi írásokból összegyűjtött antológiában. Ezután az Egyetemi Versmondó Műhely két tagja, Reguli Dóra és Nedermann Katalin olvastak fel a beküldött művek közül néhányat, és a nyertes műveket is hallhattuk tőlük. Az est az egyetemi grafikapályázat megnyitójával zárult. A képek a B aulában láthatóak, a számítógépes grafikákat pedig honlapunk galériájában is megtekinthetitek.

Mindenkinek gratulálunk!

A nyertesek:

Vers kategória nyertesei:

1. Németh Bálint

2. Straub Balázs

2. Gál Roland31

3. Csaba Lilla

3. Szigeti Julianna

különdíj: Lakatos István

különdíj: Nagy Krisztina

Novella kategória nyertesei:

győztesek: Gál Roland

Németh Bálint

különdíj: Puskás Anna

Bakay Gergely