Itt az idő, hogy elkezdj valami újat!

Öntevékeny kör, művészeti csoport, egyéb hallgatói szerveződés? Teljesen mindegy, minek nevezzük, a lényeg az, hogy rengeteg lehetőségetek van arra, hogy a tanulás mellett hasznosan töltsétek el az időtöket, tanuljatok valami újat, új barátokat szerezzetek és jól érezzétek magatokat.

Az alábbi rövidke összefoglalóban a teljesség igénye nélkül szeretnék nektek ízelítőt adni abból a bővítésre fokozottan alkalmas programkínálatból, melyet szorgos egyetemi polgárok, hallgatók próbálnak szinten tartani, fejleszteni és biztosítani a számotokra. Igaz, hogy a korábbi évekkel összehasonlítva napjainkban jelentősen alacsonyabb azon csoportok száma, melyeket hallgatók hoztak létre, melyek tagjai egymástól tanulva, hasznos tevékenységet végezve, saját érdeklődési körüknek megfelelő társaságban szeretnék hasznosan eltölteni a szabadidejük egy részét. Azonban úgy gondolom, hogy jelenleg is szép számú alternatíva áll rendelkezésre az egyedül a szobában való internetezéssel és egyéb, sokszor csak az idő gyorsabb múlásának érzetéért végzett tevékenységgel szemben.

Kezdjük is rögtön egy kis aktivitással, hiszen ha ellátogattok az egyetemi Néptánc Kör hétfői próbáira, vagy akár a csütörtök esténként megtartott Népek táncaira, a testnevelés aláírások mellett hallgatótársaitok segítségével tánctudást, barátokat és felejthetetlen élményeket szerezhettek. Amennyiben a zenénél maradnátok, de inkább csak a hangszálaitokat szeretnétek jelentősebb aktivitásra bírni, úgy érdemes lehet felkeresnetek az Egyetemi Énekkart, a Pannon Gitárkört, a Magyar Nótakört vagy akár az Egyetemi Versmondó Műhelyt.

Természetesen akkor se essetek kétségbe, ha a fentebb felsoroltak nem nyerték el a tetszéseteket, hiszen az Egyetemünk újságnál írói képességeiteket, az egyetemi fényképészkörnél a fotós tudásotokat, az egyetem szimfonikus zenekarában pedig hangszeres ismereteiteket tehetitek próbára, csiszolgathatjátok, fejleszthetitek tökélyre.

Szerencsére az egyetem kollégiumai is fergeteges kínálattal rendelkeznek, ha a szabadidő hasznos eltöltéséről van szó. Még véletlenül se gondoljátok azt, hogy ezekhez az öntevékeny körökhöz csak a csoportnak otthont adó kollégium lakói csatlakozhatnak, az meg végképp meg se forduljon a fejetekben, hogy feltétlenül kollégistának kell lennetek ahhoz, hogy az általuk végzett alkotó tevékenység részesei lehessetek. A Központi Kollégiumban csatlakozhattok az Audio-Video Stúdióhoz, ahol például filmforgatásban segédkezhettek, rádióadást készíthettek, a Fotó Körhöz, ahol természetesen fotózhattok, valamint egyaránt megismerkedhettek a digitális és az analóg fényképezés, filmelőhívás és képszerkesztés technikájával is. Megfelelő érdeklődés mellett további csoportok, például kerámia- és kézműveskör elindítására is lenne lehetőség. A kollégiumokban a fentieken kívül működik még társasjáték kör és Aqua Kör is, melynek tagjai az egyes kollégiumokban elhelyezett akváriumokkal kapcsolatos feladatokat látják el.

Ha megtetszett valami, ne késlekedjetek, szerezzetek információkat a kollégiumok és a közművelődési titkárság weboldalán, valamint a Facebookon.

Új félév, új lendület, új lehetőségek, ne fosszátok meg magatokat a szórakozva tanulás örömétől!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Haraszti Lászlónak és Felföldi Gábornak a cikk megírásában nyújtott segítségért.