Jazzparádé

2netreNovember 5-én, hét órakor lépett színpadra a Magyar Jazz Quartet együttes az egyetem B épületének aulájában.A „60 éves a Pannon Egyetem” rendezvénysorozat keretében csütörtök este a zenéé volt a főszerep az egyetemen.  A borús, esős idő ellenére az aula csaknem megtelt a jazz-zene dallamait szerető közönséggel. A hallgatóság között minden korosztály tagjai képviseltették magukat.

A Magyar Jazz Quartet a magyar jazztörténet egyik legjelentősebb formációja ezen az estén harmadik alkalommal lépett fel Veszprémben. A zenekar több mint húsz évvel ezelőtt adta első koncertjét. Az együttes tagjait már ekkor a magyar jazzélet kiemelkedő alakjaiként ismerte a közönség. A quartet  (Szakcsi Lakatos Béla- zongora, Vasvári Pál-basszus gitár, Szende Gábor-dob, valamint az idén Szabó Gábor díjjal az idén kitüntetett szaxofonos – Csepregi Gyula) muzsikáját az energikus, erős szólók mellett a megkomponáltság jellemzi. A 2007-ben újjáalakult együttes a kiváló magyar szaxofonosra, Ablakos Lakatos Dezsőre és az eredeti formáció dobosára, Jávori Vilmosra emlékezett az „Utoljára együtt” című számuk eljátszásával. A másfél órás koncertet egy ráadás számmal zárta a négyes. A fergeteges hangulatban telt estét a közönség felállva, nagy tapssal és ujjongással jutalmazta.

A koncert atmoszférája óriási volt. Jó volt látni – hallani, hogy a quartet tagjai odaadással, lelkesedéssel és felszabadultan játszottak. Csak reménykedni tudok, hogy a közeljövőben ismét hallhatom a jazz felcsendülő dallamait.

A videót az ETV készítette.