KáeM rendtársak estéje

Újabb adag öt éve elültetett KáeM palánta nőtte ki magát a Pannon Egyetem földjéből, hogy aztán a szabad levegőn folytassa a növekedését. Április 16-án rendezték meg a 4. Végzősbúcsúztató meszelyes és 7. Félfertálymeszelyes poháravató Környezetmérnök Szakestet az egyetemi Menzán. Este 7órakor felhangzott a KM szak himnusza, ezt követően Ortutay Miklós szakképviselő mondott néhány üdvözlő gondolatot. Ezután dr. Kristóf Jánosné dr. Horváth Erzsébet búcsúztatta el a végzős hallgatókat, majd Vereckei Szilárd felolvasta a szakest szabályzatát.

Ennek szigorúságát alátámasztandó, elérkezett a várva várt közös Hubihörpölés ideje. Alkoholos témánál maradva, idén is jutalmazták a legbelevalóbb KM-est, ezúttal a Best of KM címet dr. Heider Nasser kapta meg. Hiába: „Az alkohol öl, butít, és savakkal észtert képez”. Ez a szakest sem telhetett el egyetemi előadás nélkül, ha már eljöttek az oktatók, egy perc sem veszhetett kárba. Somlai János ismertette a (Radio)aktív szerelem problematikáját. Majd eljött az idő, hogy betyárbecsület ide, betyárbecsület oda: mérnökeink egymást jelentették fel Pátriákánál és Bísörösnél. A Mongol (sózott sör) legyűrését nem passzolhatta senki, sem a fotós, sem az ex-diákrektor, sem az oktatók. Ezután Szilárd ünnepélyesen átadta a további szakestek szervezésének jogát és feladatát a következő generációnak; Figura Gábornak, Novák Gergelynek, Boldizsár Lászlónak. Szintén búcsút intettek a Fényestekintetű Csaplárosok is, akik töretlen népszerűségnek örvendenek, hála a mindig tele poharaknak.

A hangulat egyre csak emelkedett, amire még így is tett egy lapáttal a rendezőbizottság, ugyanis ellátogatott a Menzára M Ügynök korteseivel. Azaz bemutatkozott a VEN in Black, a VENrider utánpótlás csapata. Az est hivatalos részét zárta a végzősöknek névre szóló korsó átadása, miután hűségesküt tettek elhivatott KM-es lelkületük megtartásáról. Utolsó felvonásként a megjelent, más szakról érkezett küldöttek is intéztek pár, mélyen már alig szántó gondolatot az egybegyűltekhez, végül elindult a népes csapat az Audi felé, a közös fázásra. A faültetés hagyománya jellemezi ezt a szakestet, mivel a csemete fejlődése szimbolizálja a tudásnövekedést. Innét a szomszédos DC-be vonult a mérnökhad, hogy kitáncolja lábaiból a boogie-t a hajnalig tartó dínom-dánomban.

Végezetül, egy Mongol (azaz büntetőital, lásd fent) rendel a lemondott Triumvirátusnak, amiért az esélyegyenlőség világában ezt papírra merészelte vetni és terjesztette is: „Ha ezen eskümet valaha is megszegem, változzak bölcsésszé!”.