Kebegye sé metegyezrevni

Káid a ránat sé ránat a tlov káid, tdakrip lóttanyokla keniknednim gelnyét rám nádresz. Visszafordulunk, és azzal folytatom, hogy szerda délután inverzegyetemet hallgathattunk. Először a Luck’VEN’Roll a színpadon, az előadásukból megismerhettük a koboldok történetét: őseik közt meglepő módon nem írek, hanem többek között bohócok, szuperhősök szerepelnek. Megtanultunk whiskyt főzni, és egy kis varázslat is történt, amikor zölddé változtak a sörök.

13_VENszerda_001

A VENfoglalás csapata a Honfoglalás menetét mutatta be gyök huszonöt (bölcsészek kedvéért kiszámolták nekünk, hogy az öt) lépésben. Fontos, hogy a hegyekben hideg van. Nagyon hideg.

A GyerekVENőrzőknél Balázska mesélt nekünk arról, mennyire fontos egy gyerek életében a zene, és milyen korán (már magzatként) fogékonnyá válnak rá. Ezután a közönséggel együtt gyerekdalokat énekelt, melyeket először fel kellett ismerni hivatalos szöveggé átfogalmazott formája alapján: „sürgős figyelmeztetés minden kiskorú Katalin nevű lakosunk számára!”

13_VENszerda_006

A HóVENtróger a kolbász készítését mutatta be, melyet a malac életútjának ismertetésével kezdtek. Egy malacnak nem csak a helyes táplálkozás és megfelelő mennyiségű alvás a fontos, hanem a csajozás és a szórakozás is. Ezért jól tesszük, ha malacunkat például szörfözni is elvisszük.

A Hellásztól nem más, mint Zeusz főisten jött el hozzánk, hogy bemutassa legnagyobb kincsét, a villámot. Sőt, Hérát, a feleségét is magával hozta egy festékes vödör képében (biztos megint féltékeny volt mondjuk Alkhménére). Fontos, hogy a villám nem összekeverendő a villával, továbbá, hogy legnagyobb ellensége a villámhárító.

Persze aki nem akart a szabadidejében órán ülni, annak is volt program a felső kampuszon. A Gazdaságtudományi Kar Offline Facebook Park játékát már nem is kell bemutatnom, hiszen már tavaly is lájkolásra bírták a napon olvadozó VENpolgárokat, sőt, jelen voltak a Kutatók Éjszakáján is. Röviden összefoglalva, mindent lehet, amit a online: lájkolni, bökdösni, falakra írni és természetesen játszani.

13_VENszerda_029

Már kora délután koncert ment a Nagyszínpadon, veterán motor kiállítást lehetett közben nézni, és a kicsit több izgalomra vágyók kipróbálhattak élőben egy szintén „offline” megmozdulást. Az interneten népszerű escape game típusú játékot lehetett kipróbálni élőben.

Természetesen a kortesprogramok sem maradhattak el, mindegyik csapat készült játékkal. Volt lángos evés, hátrafelé nyilazás, diavetítés, zsákba perec és hordógurítás. Ez utóbbinál igazi csapat(közi)munkát láthattunk, amikor ugyanis a 4 éves Balázska nem bírta el a hordót, aztán már a fenekét sem, de a sört nagyon szerette volna, a jelöltek felkapták székestül, még a hordót is gurították utána, így ő is célba ért.

13_VENszerda_040

Ma este pedig szavazásra fel!

 

Rita