Kedd, dél, Óváros tér: idén is bevonulás!

Egyetemünk rektora, Dr. Friedler Ferenc, Veszprém polgármestere, Porga Gyula és Dr. Giczi Róbert rendőrfőkapitány nyitották meg a műsort, de nem a megszokott módon: egy oldschool motoron érkezve. Első bevonuló csapat a VENstern volt. Vass Máté és kortese „bevágtattak” két vadnyugati lovon, majd az ígérettételeket megelőzve Máté egyetlen lövéssel földre terítette az ellenséges cowboyokat. Őket követte az InVENtors: Gery Stark gigantikus Vasember szerkójában bemutatta a tudományos munkatársakat, a mesefigurákat és a vegyvédelmiseket. Ígéretei közt szerepelt a „mindenen átlátó szemüveg” forgalomba hozása, amelyet ő is viselt, így hozzátette: „Most már értitek, miért vigyorgok ennyire”. Következett a VENted, azaz a csajok, akik kis ízelítőt adtak az esti főműsorukból: egy betanult tánckoreográfiát mutattak be Kattyával az élen. A négyes csapat, azaz a RapVEN kitett magáért. Először a cheerleaders csajok nyomtak le egy erotikát nem nélkülöző táncot. Lassan lebrümmögött a Jeep, hangos zenét bömböltetve, amin a két kortes érkezett, mögöttük a csapat, mindenki neon-narancs pulcsiban. Tibes pedig a porondon tűnt fel ígéreteit rímekbe öntve, elrappelve, Tibes módra. Végül pedig az A-force 1 táncegyesület veszprémi csapatának koreográfiája zárta a RapVEN műsorát. Ezután megérkeztek a piros kendős Úttörők, akik egy zászlós bemutatóval kezdtek, aláfestőként dobpergéssel, illetve szintén a főműsor egy szeletkéjét láthattuk. Ádám pajtás minden csapathoz szólva tette meg ígéreteit. Zárásként az öt diákrektor jelölt összeállt a homokóránál, majd D!RH Kornél megjegyezte: „Remélem, hogy a Napló címlapján fog szerepelni ez a kép, nem pedig a körözöttek listáján”.

Ezzel a műsort le is zárta a Diákrektori Hivatal, a csapatok pedig összeálltak, hogy kollektívan átvonuljunk a felső kampuszra, lovakkal (VENstern), autókkal és a beöltözött gyalogosokkal. A már megszokott énekelgetés, bohóckodás és gyors tempó a Burn sátorig, de lócitromban és sörfröcskölésben sem volt hiány a húszperces szakaszon.

Felérve esett csak le az állunk: a Burn Arénában mindenki épp csak elfoglalta helyét, hogy kezdetét vegye az Alkohol Tanszéki előadás, leszakadt az ég. Az emberek szájat tátva adtak hálát az égnek, hogy „ezt megúsztuk”. Az eső szakadt, de Neti előadásának kezdetén már ügyet sem vetettünk rá. Téma: Az alkohol – és minden, amit érdemes tudni róla, azon kívül, hogy mi a képlete. Kezdte a történelemmel, őskortól az újkorig, minden korszakot egy-egy VEN csapattal szemléltetve, az elmúlt sok-sok évből. Ezen kívül szempont volt még a kémia, az alkohol előállítása, fogyasztása és kiválasztása, illetve gyógyászati alkalmazásai, úgymint bőrtisztítás, fertőtlenítés vagy láz esetén – külsőleg – lehűtés céljából fogyasztva. Érdekességként még idézte nekünk a jó öreg Hofi Gézát, akinek egyik népszerű, ideillő anekdotáját átfogalmazta, hogy a VEN polgárokhoz szóljon, majd megköszönte a figyelmet és egy „Éljen a VEN!”-nel elköszönt.

Következett a DIRH központi programja, melyet a rektorjelöltek színpadra hívásával kezdtek. A jelszó: „Éhes nyuszi”, de mire is készülnek a fiúk? Előkerültek a pillecukros zacskók, és már mindenki értette: a jelölteknek egyre több és több pillecukrot tömve a szájukba (természetesen nem lenyelve) kellett körről-körre kimondani a jelszót: „Éhes nyuszi”. A harmadik körnél, Káttya már jóllakott hörcsögként festett, de Darth Vader hangon még mindig megbirkózott a feladattal: „Éhes nyuszi”. Az aranyköpések sem maradhattak el: Tibes „Éhes RAPBIT”, vagy Ádám pajtás „Csókolj meg!” elszólása. A negyedik körnél mindenkinek elege lett, és a pár pillanattal azelőtt még szájban olvadó pillecukrok a rajtuk nevető D!RH Kornélon landoltak. A közönségből már hallottam is az újabb aranyköpést: D!RHÁNYÁS! Végül a maradék, még original pillecukrot a közönség kapta, a kortesek és az arra vállalkozók is bemutathatták tehetségüket az „Éhes nyuszi” játékban. Ezt követte az a kívánság, amelyet a DIRH teljesített a jelölteknek, jelöltekkel: egy májusfa felállítása. Hozzá is kezdtek a DC melletti kis dombocskán. Mindenki kivette a részét az ásásból, jelöltek és kortesek, amelyet egy türelmetlen néző „Most olajkutat ásnak, vagy májfát állítanak?” kérdéssel jutalmatott. Rögtön jött a válasz is: „Mindegy, mert ha kutat-ás, akkor InVENtors”. Azért lassacskán felkerült a májfa is, rákötve a pénzeszsákkal; jöhetett az utolsó két feladat, amelyek párhuzamosan zajlottak. 10 jelölt és kortes „vérre menő” küzdelme az élő csocsóban, illetve a kortesek (Szabina vs. Fanni, majd Eszter vs. Ditti) párharca szumóban, amiből a nevetséges, felfújható szumó jelmez és a fejvédő sisak sem hiányozhatott. Az eső eközben megint megajándékozott milliom cseppjével, de a „versenyzők” fittyet hányva rá, élvezték játékukat.

Résztvevő és néző egyaránt jól szórakozott, az átszellemült VEN-ezők maradtak is az esti programig, a többiek hazamentek enni, vagy rápihenni az esti főműsorra, majd a reggelig tartó bulizásra.