KeddVEN délutáni élmények

Mi is történt keddVEN délután? Először is a fő attrakció a várost felforgató bevonulás volt. A csapatok a várból indultak egyenként az Óváros térre, ahol délre már egész sok kíváncsi VENpolgár, városlakó és fényképezőgéppel felszerelkezett turista gyűlt össze.ven_bev_01

Azt, hogy az első három csapat bevonulása és bemutatkozása milyen volt, csak másodkézből tudom elmesélni, ugyanis ekkor még hajamban tollal várakoztam a várban az indulásra. Csapatba csöppenésemről az AKÓ tehet. Az úgy volt, hogy keddenként tollasozni járok, és az ominózus napon is felkeltem eme nemes sport miatt (nem is a tesialáírásokért!). Mire elkészültem, eszembe jutott, hogy a Munkacsarnok foglalt, de ha már ébren vagyok, miért ne nézzünk be az AKÓ-ra? Aztán valahogy ott ragadtunk a barátnőmmel. Rájöttünk, hogy ez jó, és most itt vagyunk tovább növelni a csapat létszámát és az esztétikai hatást.

De térjünk vissza gyorsan az Óváros térre! Miután ünnepélyesen megérkezett a D!RH szupercsapata és köszöntöttek mindenkit, ven_bev_031jöhetett a HeaVEN Jézussal az élén. Jól megígérte, hogy Veszprém vízvezetékéből bor fog folyni, valamint, hogy megtanítja a VENpolgárokat vízen járni, hogy eső esetén is tudjanak kulturáltan szórakozni. Én azt mondom, ámen! Ezután beszáguldott BatVEN csapata is, természetesen batmobillal egyenesen GothVEN Cityből. Úgy látszik, a VEN tényleg barátokat teremt, hiszen BatVEN ellenségével, Jokerral is békét kötött a VEN idejére, hogy Macskanővel karöltve segítsenek deciméterben mérni a sört. Őket valódi cirkuszi forgatag követte, hiszen városunkba látogatott a híres-neves *VENcirkusz*. Ateska bemutatta a csapatot, aztán ő is ígérgetett egyet. A „Kenyeret és cirkuszt a népnek!” mondás egyik fele már megvalósult; a kenyér pedig megtalálható az egész VEN területén, csak folyékony formában, ami szerintem teljesen megfelel egy éhes egyetemistának. Bevonult az Óváros térre a MouVEN Rouge csapata is, hiszen dívái és úriemberei is Veszprémben lépnek fel a VEN alatt. Lö Ati ígéretei között szerepelt, hogy fülledt mulatóvá varázsolja a várost, valamint indítana cilinder-és harisnyagyártó szakot, de nem feledkezett meg a többi csapatról sem: ha a *VENcirkusznak* megint nem lenne munkája, akkor fellépési lehetőséget biztosít nekik a Malomban; BatVEN lehet az alakformáló harisnya reklámarca; a TermelőszöVENkezet náluk őrölheti meg a védelmi búzát; és természetesen Jézusról sem feledkezett meg – neki ven_bev_02kifizetné az utolsó vacsorát. Végül a TermelőszöVENkezet is csatlakozott a társasághoz, Don Vinyó is előadta terveit, amelyek között a Viadukt felszántása és az egyetem néhány épületének maffiatanyává alakítása is szerepel. Porga Gyula polgármester ugyan nem minden tervvel ért egyet, de áldását adta a VENre, így a menet indulhatott a felső kampuszra.

Miután mindenki kifújta magát és oltotta a szomját, kezdődhetett a D!RH kortesprogram, ami nehezített székfoglalós játék volt: a résztvevők szemét bekötötték, ráadásul a pályára vizet is locsoltak. De ugye tudjuk, hogy aki másnak vermet ás…ezt Dzsozi be is bizonyította, hiszen miközben nevetve öntötte volna a vizet, ő is megcsúszott, és saját magát borította le, amit mindenki tapssal és röhögéssel díjazott.ven_1_02

Fél 5-kor következett az Alkohol Tanszék előadása Netivel. Az idei téma: „Koktélok a XXIII. VENen, avagy hogyan igyunk okosan?”. De mit ér az előadás gyakorlati oktatás nélkül? Valószínűleg Neti is így gondolja, hiszen a csapatokat bevonva laborgyakorlatot is tartott: minden csapatnak készített egy hozzá illő koktélt, amit aztán a csapatok lelkesen vagy kevésbé lelkesen – erősségétől függően – elfogyasztottak.