Kiegyenlített küzdelem-hajszálnyi vereség

Az Oroszlányi SE Lions ellen 2015. december 4-én vívott mérkőzésen elvesztette veretlenségét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Az NB I/B Nyugati-csoportjában, a másodosztályban eddig parádésan szereplő kosárlabdázóink az immár a dobogóra is felkapaszkodó oroszlányiak otthonában kaptak ki.

A nagyjából 400 érdeklődőt vonzó mérkőzés gyors gólpárbajjal kezdődött, a kezdeti “duplákra” a veszprémi csapat egy kitűnő játékosa ugyan egy triplával válaszolt, a hatalmas akarattal tüsténkedő hazai csapat azonban fordított és intenzív palánk alatti játékával meglépett, nem kis meglepetést okozva a Pannon Egyetem csapatának. A hazaiak óriási lendületét még a veszprémiek által eszközölt cserék sem tudDSC_1985 V Kták megtörni, játékosaik rendkívül pontosan céloztak a mezőnyből és a büntetővonalról egyaránt, a gyűrűk közelében pedig valódi erődemonstrációt tartottak.
Később feleszméltek ugyan a mieink is, hátrányukból azonban csak lassan, kis lépésekben tudtak faragni, hiszen a lepattanókat rendre az oroszlányiak szedték össze. Mindeközben a játékvezetők sem unatkozhattak, hiszen temérdek szabálytalanságot fújtak be, összesen hatvan büntetőt dobhattak a felek az összecsapás során.
A második játékrészben a csapatok teljesítménye már sokkal kiegyenlítettebb volt, a veszprémi csapat egy rövid időre át is vehette a vezetést, ez a végső diadalhoz azonban nem volt elég, hiszen a 83-81 pontos állással végződő mérkőzést a hazai pályán játszó, Oroszlányi SE Lions nyerte.