Megkérdeztük: Kis egyetem, határtalan lehetőség?

Mindenkinek megvan a saját története arról, miért épp Veszprémet választotta felsőfokú tanulmányi helyszínéül. De vajon az egyetem mérete is szerepet játszott a döntésben? Jár ez egyáltalán valamilyen előnnyel? Erről faggattunk titeket a félév második számában.


molnar-fanniMolnár Fanni
(turizmus-menedzsment mesterszak): Szerintem azért jobb olyan egyetemen tanulni, ahova kevesebb hallgató jár, mert sokkal barátságosabb a légkör a tanórákon, és így közvetlenebb viszony alakulhat ki a tanárok és diákok között. Emellett pedig az olyan kisebb városok esetén, mint például Veszprém, kevesebb tényező vonja el a tanulni vágyók figyelmét a tudás és a szakmai tapasztalatok megszerzéstől.

odus-roland-1Odus Roland (turizmus-vendéglátás FOKSZ): Szerintem vidéken könnyebb a tanulásra koncentrálni, mert sokkal nyugodtabb a környezet, mint egy nagyobb város esetén. Emellett pedig, ha valaki az otthonától messze tölti egyetemista éveit, meg kell tanulnia önállóvá válni, ami egy kisebb városban kevésbé kellemetlen. Én személy szerint nagyon szeretem a Pannon Egyetem által kínált lehetőséget, de főleg az tetszik, hogy ilyen sok kollégium közül tudok választani.

varga-anita-doraVarga Anita Dóra (turizmus-vendéglátás FOKSZ): Pápaiként nem kell sokat utaznom, ha haza szeretnék menni, ami nálam fontos szempont volt a felvételikor. Emellett az is tetszik, hogy egy ekkora egyetemen, mint a miénk, nincs olyan nagy tömeg, mint például a fővárosban. Az eddigi óráimon sajnos még nem tudtam megtapasztalni a tanárok és a diákok közötti személyesebb kapcsolat kialakulását, mert viszonylag nagy létszámúak az órák, de bízom benne, hogy ez a jövőben változni fog.

Fotó: Ugró Tamás