Kollégisták a gyermekmosolyokért

Nagy halom játék talált újra gazdára június 3-án délelőtt a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán, a Pannon Egyetem kollégistáinak és az MTD Hungária Kft. dolgozóinak köszönhetően.

mosolyphp

Csillogó gyerekszemek várták a Pannon Egyetem hallgatóit és az MTD képviselőit a kórház 4. emeletén, a kis betegek kihúzták magukat a széken, mintha valami ünnepre készülnének. Dr. Kelemen Éva éjszakai ügyeletből jött vissza, megnyugtatta a gyerekeket, nem kell félni, nem a télapó jött, csak a Pannon Egyetem. Gyermeknap alkalmából lepték meg az osztályt, tudtuk meg Haraszti László kollégiumi referenstől, már február közepe óta gyűjtötték a megunt játékokat az egyetem hat veszprémi kollégiumának lakói mintegy 1600-an. Mi is voltunk gyerekek és mi is voltunk betegek- mondta, az ötlethez még hozzájárult a főorvos asszonnyal történt beszélgetés is. Az egyik kollégista pedig éppen szakmai gyakorlatát töltötte a nemesvámosi székhelyű MTD Kft.-nél, ő vetette fel, hogy csatlakozzon a cég is a nemes kezdeményezéshez. Így 350 dolgozónak volt lehetősége bekapcsolódni a gyűjtésbe, az eredmény pedig egy nagy kartondoboznyi játék lett.

copfos2

A kórház képviselői örömüket fejezték ki a nagylelkű adomány láttán, hiszen az ínséges időkben erre is kevesebb jut. Dr. Kelemen Éva elmondta, a Pannon Egyetemmel régóta jó a kapcsolatot ápol az intézmény, külön örömét fejezte ki, hogy a hallgatók nagylelkű felajánlásának eredményeként otthon érezhetik magukat a kis betegek. Szerinte a felnőttek sokkal inkább részt vesznek az ilyen kezdeményezésekben, megható volt számára az ajándékot osztó diákok lelkesedését látni. A babák, plüssmacik, kutyusok, egyéb plüssállatok és társasjátékok tehát jó kezekbe kerültek, a gyermekosztály jelenlegi mintegy negyven betege vette birtokba őket kicsomagolás után.csoportkep