Külföldieknek szerveznek programokat a város gyors megismeréséhez

Feke Tímea, a Pannon Egyetem gazdálkodás és menedzsment alapszakos végzős hallgatója, egy egyetemi óra keretén belül próbál segíteni a külföldi hallgatóknak, hogy könnyebben és gyorsabban megismerjék a várost. Ezzel is segítve a beilleszkedésüket.

veszprem-2912431_1280

Egyre több külföldi fiatal választja Veszprémet és a Pannon Egyetemet. Tímea szerint kitűnő lehetőség az, hogyha a külföldi és a magyar diákoknak közös eseményeket szerveznek. Dr. Kővári Edit tanárnő karrier management órája (angol nyelven folyik) keretén belül merült fel az ötlet, amely megvalósításához számos embert gyűjtött maga köré Tímea, annak érdekében, hogy segítsék a külföldi hallgatókat. A Harsányi János Szakkollégium segítségével – mely kollégiumnak Timi a szeniora – a Pentor Program közös összefogása lett az az esemény, melynek keretén belül minden hónapban szerveznek egy estet a külföldi hallgatóknak.

Az első találkozás már megtörtént, a csapat a Kultúrmacska Kávézóban gyűlt össze. Az est tematikája összességében a bemutatkozásra irányult, a külföldi hallgatóknak hazájukról kellett képet hozniuk, amelyen keresztül otthonukról és természetesen magukról meséltek. Ezen kívül a szervezőktől is kaptak feladatot: Budapest, Balaton és persze Veszprém nevezetességeit kellett fényképről felismerniük. Az első közös esemény tehát nagyon jól sikerült.

Amikor megkérdeztem Timit, miért szívügye a külföldiek segítése, így felelt: „Egyrészt, fontos, hogy akik köztük élnek, megismerjék új környezetüket és az embereket, másrészt viszont egy nagyon jó lehetőség nekünk is, hiszen az új barátságok szerzésén kívül még az  idegennyelvet is gyakorolhatjuk”.

Fotó: pixabay.com