Logisztikai mérnök mesterszak Székesfehérváron

Logisztikai mérnök mesterszakot indít Székesfehérváron a Pannon Egyetem szeptembertől. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a felsőoktatási intézmény együttműködik az egyetemi képzés fehérvári meghonosításában, valamint a műszaki felsőoktatás és a helyi gazdaság versenyképességének összehangolt fejlesztésében. Az első közösen kialakított képzésre augusztus 10-ig lehet jelentkezni.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem stratégiai együttműködést kötött, amelynek kiemelt célja a helyi ipar által keresett műszaki szakemberek egyetemi szintű képzésének indítása Székesfehérváron. A cégek igényeinek minőségi kielégítésére félévente új szakok indítását tervezik, amelynek első lépéseként 2012 szeptemberétől a logisztikai mérnök mesterképzést kezdik meg.

A képzés a logisztikaszervezési és irányítási tudás mellett a mai gazdasági igényeknek megfelelő műszaki tartalmat, informatikai rendszerek mély ismeretét is biztosítja. Az itt végzett szakemberek alkalmasak lesznek vállalatokon belüli és vállalatok közötti anyag- és információáramlást megvalósító logisztikai folyamatok és műszaki rendszerek tervezésére, elemzésére és irányítására.

A Pannon Egyetem az ipar jól megfogalmazott igényeihez igazítja képzéseit, ezáltal végzett mérnökei hosszú távú sikeres szakmai pályára és megbecsülésre számíthatnak. A cégek, a város és az egyetem emellett közös ösztöndíj-programokat dolgoz ki, hogy ezzel is támogassa a műszaki szakemberek képzését.

A logisztikai mérnök mesterképzésre augusztus 10-ig lehet jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében. A jelentkezés feltételeiről részletek a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar szakhoz kapcsolódó információs honlapján (mik.uni-pannon.hu/logmernok) találhatók.