Még mindig alkonyattól pirkad!

A VEN második napja délben a bevonulással kezdődött, mely a csapattagoknak és a nézőknek egyaránt jó alaphangulatot biztosított. Miután mindenki kifújta magát, az Alkohol Tanszéken lehetett okosodni: először a DIRH ismertette az inverz tvsz-t, aztán Hermann Krisztián (Neti) bele is kezdett előadásába. Fény derült rá, hogy mi a kapcsolat a víz, a sör, az ikrek és az alkohol között. Fogyasztási tanácsokkal is ellátta a VEN polgárokat, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen téren elég jól tájékozott és leleményes az egyetemista.:) Ezután egy kis nosztalgiázás következett a 2008-as VEN felidézésével.

Az esti programot a DIRH-movie nyitotta, ami az öt csapat közreműködésével készült, és garantáltan mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Sokan voltak kíváncsiak a főműsorokra, a nagysátor zsúfolásig megtelt, amikor a RoVEN Hood útonálló horda tagjai felvonultak a színpadra. Igazi középkori hangulatot teremtettek nemcsak jelmezeikkel, hanem a bemutatott tánccal is. Vezérüknek, RoVEN Hoodnak különféle próbákon kellett bizonyítania, hogy igazi férfi, például a becsületesség próbáján: meg kellett becsülnie, vajon hány liter egy akó bor. Ezután a csapatvideó következett, ami még ötletesebb és viccesebb volt a műsornál, és a szereplőket is jobban megismerhettük általa. A törékeny MariVENt, RoVEN szívszerelmét, aki fogságban sínylődik, és talán még a halálnál is rosszabb sors vár rá: hetekig csak vizet kap inni! Kicsi Johnt, RoVEN hű társát és fegyverhordozóját, aki lelkes és erős, de nem sok a sütnivalója. Fontos szereplő még a színpompás Sir Gay; Szürkebarát, a misebor nagy hódolója; a nagy Hole apát, Tell Vilmoskörte, illetve a buy italfőző boszi.

A VENrasmus főműsorát előkészítve citeraszót hallhattunk – a VEN angyalai közreműködésével megtanultuk a „Pál, Kata, Péter…” kezdetű dal magyar-angol verzióját, hogy a külföldi diákok se legyenek hátrányban. A közönség gyorsan tanult, második éneklésre már szinte mindenki hibátlanul fújta a dalt. Ebben a felfokozott hangulatban lépett színpadra a VENrasmus csapata. Főműsoruk egyfajta előkészítés volt a videóhoz: megismertük az ekkor még Amerikában élő fiatal, Poly unalmas hétköznapjait, és nagy örömmel fogadtuk szülei döntését, miszerint egy magyarországi egyetemre küldik cserediákprogrammal. A csapat tagjai ezután a veszprémi éjszakai életetből adtak ízelítőt közös táncukkal igazi pörgős zenékre. A csapatvideó itt is fergetesre sikeredett, a történet is megállta a helyét: Poly tehát Veszprémbe érkezik, és szobatársai -Szityú és Bambi- segítségével beleveti magát a bulizásba. Szerelmes lesz egy magyar lányba, Móniba, és a nehézségek ellenére végül happy enddel zárul a történet. Gyanítom, ha nem így lett volna, a közönség követelte volna a boldog befejezést, hiszen egy emberként szurkoltunk hősünknek, hogy végre eltűnjenek a feje felől a gonosz tekintetű viharfelhők.:)

Le a kalappal mindkét csapat előtt, igazán szórakoztató és színvonalas műsorokat és filmeket láthattunk tegnap! A főműsorok után nem volt más program, mindenki követhette a VENrasmus csapat filmjében látott példát, és bulizhatott kedvére a neki tetsző csapatkocsmában. Mondandómat Topek szóviccével zárnám, amit tegnap talán mindenkinek sikerült megértenie: „A VEN zsír lesz, ivás!”.:D

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)