Megvan a harmadik “kétpont”, 100%-os a Veszprém

A Bajnokok Ligája 3. csoportkörében október 12-én a bakonyi alakulat a Montpelier Agglomeration Handball csapatát fogadta. A Patrice Canayer vezette francia csapat tavaly harmadik lett a bajnokságban, az EHF Kupában viszont egészen a döntőig menetelt, ahol aztán kikapott a Pick Szegedtől. Az átigazolási időszak kapcsán mindéképpen ki kell emelni két fontos francia válogatott távozót, a kapus Thierry Omeyert és a balátlövő William Accambrayt, akik a PSG-t választották. Az érkezők névsorában pedig megtalálható Venio Losert kapus és egykori játékosunk Laluska Balázs is.

MZS_1312_2

A veszprémiek első támadásából a 35. születésnapját ünneplő Renato Sulic már az első perc végén betalált a kapuba. A vendég csapat viszonylag sokáig eredménytelen maradt, hiszen Gajics hétméteresét Mikler ragyogóan hárította, a következő támadásból pedig Sulic értékesítette a kipattanót. Ezzel kezdetét is vette az ellenfél elbizonytalanítása. Az 5. percben egy kínai segítségével szerezte meg első gólját a francia csapat, melyre Zeitz rögtön góllal válaszolt. Ezután felváltva estek a gólok, Mikler bravúrosan védett, majd a 10. percben egy labdaszerzés után Ugalde értékesített egy ziccert. A 13. percben Gaber kiállítása után emberelőnybe kerültek a hazaiak, de nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt a 2 perc lejárta után megítélt hetest Ilics mellébombázta. Ezután percekig eredménytelenek voltak a bakonyi fiúk, a 17. percben viszont Ilics törte meg a csendet, amikor is a Veszprém színeiben lőtt 300. gólja a hálóban landolt. Majd a frissen pályára lépett Nilsson segítségével először sikerült 3-ra növelni az előnyt, a 19. percben Zeitz bombája után pedig 8:4-nél időt kért a Montpellier. Az időkéréssel sem sikerült megtörni a veszprémiek menetelését, Ugalde növelte 5-re az előnyt, majd az ellenféltől Tej, majd Felipe Borges talált be. A 22. percben Nilsson harcolt ki hétméterest, melyet Marguc váltott pontra. Ilics újabb bombával kápráztatta el a közönséget és az ellenfél kapusát is, Mikler pedig továbbra is klasszisnak megfelelően védett. A 26. percben egy francia találat után a pályára lépett Nagy László is. A következő támadásból Nilsson talált be, egyben Gutfreund két percre a kispadra kényszerült. Támadásban ezt az emberelőnyt sem sikerült jobban kihasználni a hazaiaknak mint az előzőt, a vendégek viszont képesek voltak emberhátrányban is találatot elérni.

A 29. percben 12:10-t mutatott az eredményjelző, melyet Nagy László találata tört meg, de Kavticnic hétméterese ezúttal betalált, így maradt a két gól különbség. Hét másodperccel a vége előtt még Nilsson talált be, így a csapatok 14:11-es veszprémi előnynél vonultak az öltözőbe.

MZS_1318_2

 A második félidő Iváncsik Gergő találatával kezdődött, majd a vendégek harcoltak ki hétméterest, melyet Kavticnic váltott pontra. Nagy László találata biztosította újra a jó hangulathoz szükséges négygólos előnyt. Ezután a hazaiak többször veszítettek labdát, játékuk pontatlanná vált, így a 36. percben a vendégek egy pontra is feljöttek. Iváncsik Gergő találatára rögtön jött is a válasz, majd pedig mindkét oldalon a blokk fogta az ellenfél támadásait. A 39. percben 17:17-nél időt kértek a bakonyiak, majd Sulics vette vissza a vezetést csapatának, az MKB színeiben lőtt 800 góljával. Grebille találatára Ruesga, majd az ellenfél is válaszolt, amely után egy újabb jubileumi, 150. góllal Chema Rodrigueznek sikerült a Veszprémet vezetésre hoznia. Kavticnic segítségével rövid időre megint kiegyenlítetek a vendégek, amelynek Ilics vetett véget. Ezt követően aztán a franciák támadást hibáztak, Iváncsik Gergő viszont megszerezte újra a kétgólos előnyt. A vendégek időkérése és Grebille újabb találata után Alilovics került a kapuba, közben Nilsson is betalált a túloldalon, így megszerezte a hazaiak 23. gólját. Grebille hétméteresből Alilovicsnál is betalált, Ilics eredményes támadása után aztán újra emberelőnybe kerültek a hazaiak, majd Ruesga támadása újabb kétperces kiállítást és hétméterest is ért, amelyet Marguc váltott pontra, így újra hárommal ellépett a Veszprém. Az 50. percben a vendégek időkérése és Ruesga kiállítása után tudott hosszú idő után újra gólt lőni a francia alakulat. Nyolc perccel a vége előtt a franciák hétméteres lehetőséget kaptak, Kavticnik újra Aliloviccsal szemben talált a hálóba. Az 55. percben a vendégek ismét a döntetlenért támadhattak, de ehelyett Ruesga talált be, majd Ilics labdaszerzése után ismét háromgólos lett az előny. Timuzsin kiállítása után Tej még egy hétméterest is kiharcolt, Kavticnik ekkor Aliloviccsal szemben ismét betalált. Negyven másodperccel a vége előtt 29:28-nál időt kértek a hazaiak, majd lehozták a kapust és Ugalde került a fekete helyettesítő mezbe. A manővert Ilics gólja zárta, de a vendégeknek az utolsó másodpercben is sikerült betalálniuk, a mérkőzés 30:29-es végeredménye az utolsó másodpercben alakult ki.

A veszprémi csapat legközelebb október 18-án idegenben, a Celje csapatával csap össze a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Szabó Ferenc

Fotók:  Melczer Zsolt