MI A TRENDI?

Avagy mi is kell az élethez, ahol mindannyian tökéletesek, ideálisak lehetünk? Lássuk csak!

Nézz ki mindig a divatnak megfelelően! Vegyél fel olyan csípőnadrágot, amelyből leülve a feneked kétharmada a lelkes közönség elé tárul – jó poén melóhelyen, örül a főnök, pláne, ha férfi. Húzz a lábacskádra tizenöt centis szikesarokkal büszkélkedő topánkát, és totyogjál benne a foghíjas macskakövön! Télen ugyanilyen csizmát válassz,  fél méteres hóban, ónos esőben is csak ezt hordd – mert ettől mindenki elalél- és van, aki meg attól, mert csúfosat esik benne.

Vegyél sminket és parfümöt, eztán le sem tudod vakarni magadról a hódolókat, vagy éppen tied lehet az összes nő – nem kell hozzá emberség vagy szeret! Legyél a társaság középpontja, vegyél üdítőt, chipset, amellyel mindez gond nélkül sikerülhet – emberség, IQ, nameg humorérzék nem kell hozzá. Vedd meg ezt, azt, és még amazt is. És ha mindezt megvetted, akkor sem lesz nyugtod, mert a trendiséghez szükséges eszközök folyamatosan változnak. Ülj a tévé előtt egész nap, és még fél éjszaka, ne is menj emberek közé, véletlenül se vegyél kezedbe egy vaskos könyvet, be ne tévedj egy színházba vagy művészmoziba. Ne saját magad válassz, puszta kíváncsiságból, belső igényből. Szajkózd azt, ami épp’ a csapból folyik!

Legyél olyan, mint a gigacelebek. Ők bizonyítják nekünk, hogy híresnek lenni nagyon is jó. Nem kell hozzá ész, kitartó munka, némi tehetség meg különösen ártalmas lehet. Várd nyálcsorgatva a róluk szóló híreket, majmold őket! Még véletlenül se azon dolgozz, hogy olyannak szeresd önmagad, amilyen vagy! Apropó, önelfogadás. Mostanság még a csapból is ez folyik. Magazinok papíron, interneten, csordultig vannak „Fogadd el önmagad”, „Változtasd meg életed”, „Legyél boldog” témájú cikkekkel. Az illusztrációk persze mind boldog, karcsú, elégedett nőket ábrázoló fotók. Ahhoz, hogy ilyen legyél, persze sok mindent kell megvenned!

Egyre csak azt hallod, hogy vegyél, vásárolj, fogyassz, ha bánatod van, egyél, például tartós fogásokat, amelyeket csak fel kell melegíteni, és varázslatfinom vacsorád lesz. Ha pedig a belső szerveid háborognak, csak egyél mindenféle csudaenzimmel teli joghurtot, amely garantáltan takarít. Ha felszedsz pár kilót emez ínyencségektől az a baj, mert ugye a trendi az, ha valaki vékony – pedig most már állítólag változni fog a nőideál, és a teltebbek lesznek a menők, igaz, ezt már tíz éve mondják. Szóval ha teltebb lettél, akkor jöhet a fogyókúra. Találsz annyi módszert amennyit nem szégyellnek megírni az erre szakosodottak. Ezekkel garantált 100 kiló mínusz fél perc alatt. Vedd meg a legújabb csudakencéket is, amelyek seperc alatt kisimítják a soknyi lustaságtól rücskössé lett hátsódat. Mibe fogadjunk, hogy a boldog révület hevében a partner csak a hibákat fogja keresni a szeretett kedves valamennyi testtáján?

És akkor még csak szemezgettem az emberi hülyeség különféle megnyilvánulásaiból. Miért csináljuk mindezt? Mert szerepeknek szeretnénk megfelelni. És miért akarunk megfelelni a szerepeknek? Mert elismerésre vágyunk. És miért vágyunk elismerésre? Mert szeretetre vágyunk. És hol találjuk meg a szeretetet? Ha nem önmagunkban, akkor hol? Ha önmagunkat nem szeretjük, hogyan szeretünk egy másik eleven, lélegző emberi lényt? (Nem, nem azt aki a plakátról mosolyog ránk repedező vigyorral.)

Én nem szeretem, ha erőszakkal az arcomba mondják, mi a jó, vagy mitől leszek boldog! Én a  szabadságot szeretem, amikor meglátom, mert meg akarom látni a felkínálkozó számtalan lehetőséget, és ezek közül szabadon választok. Elvégre minden ember a saját életét éli, és azt tesz vele, amit csak akar!!!

FacebookApiException thrown

Error validating application. Application has been deleted. (190)